Happy birthday to the best mom in the world

“En je hoeft niks te kopen hè?”
“Oké dan… mama”

Ik wilde eerst een boek gaan kopen. Over vrouwen die een chateau gaan runnen in Frankrijk. Maar ja, ik mocht niks kopen van haar.
Over zelf iets maken heeft ze trouwens geen woord gerept. En stiekem had ik al een ideetje in mijn hoofd zitten. Maar dat hoefde zij niet te weten.. Want als je moeder jarig is, dan kan je toch niet met lege handen aankomen? Na alles wat ze voor je doet?
“Het huis staat al zo vol” kwam er nog eens achteraan. Nou, dan maak ik toch gewoon iets voor buiten? ging er door mijn gedachte.. En zo geschiedde.
Het was op een dinsdag halverwege januari dat ik in Huissen de kringloop binnen stapte. Op zoek naar een bakvorm. Het liefst een tulband, maar daar was nog niet zo eenvoudig aan te komen.
Ik had een idee online zien staan. Weer een van de zovele van de Zweedse website 101 ideér. Dit keer iets met bakvormen. Oude bakvormen.
http://101ideer.se/kakformar-far-nytt-liv/
En als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook gemaakt worden. Een plan van aanpak had ik niet, er was een idee en ik zag het al helemaal voor me hoe het moest worden.
Maar ik was dus bij de kringloop in Huissen. Een flink stuk kleiner dan bij ons en ik was er bijna weer met lege handen weg gegaan. Maar toch besloot ik nog een keer een laatste rondje te lopen. En net op dat laatste rondje vond ik mijn bakvorm. Het was weliswaar geen tulbandvorm, maar wel een hele mooie andere bakvorm. En voor weinig geld.
Een week later kwam ik bij onze eigen kringloop. Daar vond ik de rest van de onderdelen die ik nodig had. En ouderwetse kookpan. Zo een waar de deksel nog in valt en met kunststof handvaatjes. De pan was eigenlijk overbodig – inmiddels doet hij dienst als plantenbak – maar de deksel was des te gebruikelijker. Perfect voor een afdakje boven mijn bakvorm.
In de bouwmarkt haalde ik een stuk ketting en bij papa de boormachine, die natuurlijk veel te nieuwsgierig was wat ik wel niet allemaal van plan was. Of ik anders niet mijn spullen mee kon nemen om bij hun in het schuurtje te boren? Nee, dit was mijn project en daar mocht niemand anders bij betrokken raken.
En dus zocht ik mijn creatieve werkplek op en begon ik vol goede moed aan het boren van gaten. Drie stuks in elk object. Daarna kon de ketting eraan bevestigd worden, een schroefoog in de deksel in plaats van een plastic knop en voilà.. Klaar was mijn bird feeder!
Ook nog even een zak strooivoer erbij gekocht zodat hij helemaal compleet is.. Ben benieuwd wat ze er van vind, maar vanavond zal ik hier spoedig antwoord op krijgen.. Happy birthday to the best mom in the world xxx

bird-feeder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s