Köttbullar & co

Het was een koude week. De temperatuur kwam niet verder dan een schamele 2 graden in de plus en kelderde in de avond tot, voor Nederlandse begrippen, ver onder 0. Het weerhield mij er niet van om de hele week de fiets te pakken, gezien het feit dat we dagelijks getrakteerd werden op een zonnetje.
Behalve vandaag dan. Vandaag was weer een van die bewolkte dagen. Tijd dus om mijn huiswerk voor de dag te halen. Maandag staat traditie getrouw in het teken van huiswerk. Ging ik voorheen nog naar taalles, tegenwoordig is dat op dinsdag.
En voor deze week had ik wel heel speciaal huiswerk mee gekregen: een door mijn lerares geschreven recept (in het Zweeds) van de bekende Köttbullar! Of voor zoals velen van jullie ze kennen, de gehaktballetjes van IKEA.
Mijn huiswerk was het vertalen van het recept en aan de hand daarvan gehaktballetjes te maken..
Vol goede moed ging ik aan de slag. Want gehaktballetjes maken, het klinkt eenvoudiger dan dat het is. Ook dat heb ik vandaag dus ondervonden.
Stap voor stap volgde ik het recept van mijn lerares. Tot zover ging alles goed.. Alleen eenmaal in de pan ging het toch niet helemaal zoals het hoorde te gaan.. Niet alle balletjes bleven even mooi rond.. Sommige vielen uit elkaar.. Maar ondanks alles bleef er toch een pan köttbullar over.
En aangezien mijn moeder zorgde voor een overheerlijke pan vol rode bietjesstamppot, aten we vandaag oerhollandse stamppot met Zweedse balletjes. Gewoon, omdat het kon! En mijn huiswerk, dat is inmiddels af.. Ik heb heerlijk gegeten..

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s