Scherven brengen geluk..

Oké.. Ik raak niks meer aan vandaag. Ik blijf stil op de bank liggen, net zo lang tot het tijd is om naar bed te gaan. En dan hopen dat er voor de rest van de avond niks meer sneuveld. Oftewel, vrijdag de 13e is bij mij 3 dagen te vroeg begonnen..
Op onverklaarbare wijze, ja ik weet nog steeds niet hoe het kon gebeuren, heb ik tijdens het afwassen mijn bakblik uit mijn handen laten vallen. Nou kan zo’n bakblik enigszins wel tegen een stootje, het heeft nu alleen een extra deukje in een van de hoeken, maar blijkbaar mijn ontbijtbordjes van mijn Blond Amsterdam servies niet.. En laat die er nou net hebben gestaan. Zo van, verkeerde tijd verkeerde plaats..
Het immense geluid echoot nu nog na in mijn oren. Ik hoor het gekletter van het bakblik op de tegelvloer en zie de scherven verspreid door de keuken liggen.. Even sta ik verbouwereerd stil en bekijk de chaos.
Onder de slachtoffers zijn twee ontbijtbordjes met rode rand. Wonder boven wonder heeft de eierdop deze catastrofe overleeft. En de mok ook. Ik raap alles bij elkaar en bekijk of er nog iets te redden valt.. Overal liggen scherven..
Lijmen heeft geen zin meer. Ik bekijk de stukjes en bedenk dat ze er voor een ravage best nog vrolijk uit zien. Ik sta bij de vuilnisbak en wacht toch nog even met weggooien.. Best zonde, denk ik dan.. Ik loop er mee naar mijn creatieve werkplek waar nog een glazen pot staat en stop alle stukken er een voor een in..
Want scherven brengen immers toch geluk?

123

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s