Fika..

Vandaag (gisteren dus want deze blog is net na 0.00 gepost) hadden we een heuse fika hier in huis. En een fika in Zweden, die moet je uiterst serieus nemen. Dat is niet zomaar even met een kop koffie op de bank ploffen.. Nee, een fika is een serieuze aangelegenheid. Je neemt letterlijk de tijd voor een fika, iets wat wij dus ook gingen doen.
Voor mensen die niet weten wat het is, vorig jaar wijde ik er nog een hele blog aan:
https://brucethemooseblog.wordpress.com/2016/02/19/always-time-for-a-fika/
Vandaag kregen we 4 personen op visite. Gunnel, Monica, Gunnel en Gunnels man. Voor mij bijzonder moment. Ik ken Gunnel en Monica sinds 2014, toen we in het zelfde huis sliepen in Jokkmokk, Lapland. Maar ik heb ze sinds die tijd niet meer gezien, dus na 3 jaar zouden we elkaar eindelijk weer ontmoeten. Met een fika hier bij ons thuis.
De mooiste kop en schotels werden hiervoor uit de kast gehaald en ook het zilveren melk en suiker schaaltje mocht zijn opwachting maken op tafel. Er kwamen schalen vol koekjes, kanelbullar en Monica had een ananas cheesecake gebakken.
En daarna als de visite is gearriveerd is het gewoon gezellig tafelen met ouderwetse gezelligheid. Het klikte meteen weer zoals toen in Jokkmokk en we hadden het ontzettend gezellig. Er werd niet alleen gepraat, maar ook ontzettend gelachen.. Zouden ze in Nederland ook eens moeten doen, een fika.. De reden dat je nog echt tijd hebt voor je medemens..

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s