Gott nytt år

De laatste uren van 2016 naderen.. Op het moment dat ik deze blog start is het exact 17:52.. Om 15.00 begon het hier al te schemeren en zo’n 2 uur geleden viel de duisternis in.. Het was een rustige dag..
We hebben uitgeslapen en daarna de boodschappen in huis gehaald. Vanavond vieren we oudjaarsavond met 5 vrouwen. Vier Zweedse en een Nederlandse.. Allemaal 50+, behalve ik.. Maar dat mag de pret niet drukken.
We beginnen de avond met gezellig tafelen (lees: uitgebreid eten) en daarna verplaatsen we ons naar de woonkamer met hapjes, drankjes en snackjes voor de tv.
Tegen het eind van de avond komt Ring Klockan Ring op tv, ook wel bekend als nyårsklockan. Ring Klockan Ring is een vers dat al stamt uit 1890. Het origineel is uit 1850 van Alfred Tennyson en heet Ring out, wild bells. Sinds midden 1890 is het een Zweedse traditie dat het rond 0.00 in het openbaar wordt voorgedragen op radio en tv vanuit Skansen, Zwedens bekendste openluchtmuseum in Stockholm. Daarna kunnen we vast luisteren naar Happy Newyear van ABBA, haha..
Op het moment dat ik hier op de bank zit wordt buiten het 1e vuurwerk afgestoken. De hele dag is er hier in Zweden nog geen pijl de lucht in gegaan. Het is een heldere avond hier. Het is pik en pikkedonker..
Iedereen zal het wel te druk hebben gehad met de voorbereidingen op het oud en nieuw. Het was rustig op straat vanmorgen.. Geen hangjeugd, geen jongeren die brievenbussen opblazen of ander kattenkwaad uithalen, helemaal niets.
Zelfs in de supermarkt was het rustig. Na het boodschappen doen zijn we bij Ulla thuis op visite gegaan en werden we weer goed verwend met zelfgebakken saffraanbullar en andere lekkere koekjes.
Maar nu eerst genieten van een overheerlijke maaltijd met vis en andere lekkernijen.. Inmiddels is de rest van onze visite ook al aangekomen, dus rest mij alleen nog maar te zeggen: hele fijne avond, geniet ervan, laat al je zorgen in 2016 en bovenal GOTT NYTT ÅR..

gott-nytt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s