Van Düsseldorf tot kathedraal: dag 1 in Zweden..

Zo zit je het ene moment nog bij de gate van Düsseldorf airport, het andere moment in een Zweedse woonkamer..
En ik ben een soort van kapot!! Zo’n korte nacht na een koopavond werken hakt er best wel in. Van slapen in het vliegtuig is ook niet veel meer gekomen. Ik had weer eens de beste plek met het mooiste uitzicht. Ik heb kunnen genieten van een prachtige zonsopkomst boven de wolken en vrij helder weer.. Ik kon Duitsland goed zien liggen, maar ook Zweden, ondanks dat mijn raampje gedeeltelijk bevroren was.
En blijkbaar heb ik zonder dat ik het weet een of ander upgrade gehad. Ineens werd mij frukost aangeboden, terwijl ik me er niet van bewust ben dat daar met boeken om gevraagd had.. Ik kreeg een zakje met een sandwich (kon nog kiezen ook uit ham of kaas), een flesje water en gummibeertjes.. Anyway, ik heb het netjes aangenomen want een gegeven paard mag je nooit in de bek kijken toch?
Eenmaal opgehaald van het vliegveld gingen we ontbijten bij Ulla thuis, die ook mee was gekomen om mij op te halen. Een uitgebreid ontbijt met een gekookt eitje, risgröt (het zelfde als mijn toetje van kerstavond), verschillende soorten brood en beleg..
Zoals gewoonlijk was het weer de schoenen uit en een heel erg warm welkom gevoel. Ook bij Ulla moet ik weer eens terug komen op visite.
De rest van de dag hebben we doorgebracht in Uppsala. Vanaf Knivsta, waar ik nu dus verblijf is het een kwartiertje met de trein naar Uppsala. Uppsala is een bekende studentenstad en heeft de grootste kathedraal van heel Zweden.
De moeite om er even een bezoekje te brengen. En dus heb ik op mijn 1e dag in Zweden gewinkeld in Uppsala, ben ik weer wat koekjesstekers en een boek rijker, hebben we een bezoekje gebracht aan de kringloop, een fika gehouden met warme chocomel en een semla en de kathedraal bezocht.
Het weer was koud. Er is helaas geen sneeuw at the moment, maar het was wel droog vandaag.. Het was bewolkt en er stak een flinke ijzige wind op. Maar met een warme muts op en een goeie winterjas is het prima te overleven.
En dat heb ik dus gedaan. Op het moment van schrijven lig ik namelijk lang uit op de bank met de laptop op schoot voor de tv. Héél erg lui!

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s