Diner for one..

Zoals ik al eerder schreef ben ik liefhebber van 24 december. Want als er dan toch iets gevierd moet worden, dan maar op de 24e.
Misschien komt het ook wel omdat ik met enige regelmaat in Zweden kom en daar wordt 24 december gevierd als de avond van kerst. En dus heb ik besloten om mij ook maar aan 24 december te houden, mede door dat ik dit als kind ook altijd al een gezellige avond vond. Toen stond altijd de jaarlijkse broodmaaltijd met goede vrienden op de agenda, het ene jaar bij hun thuis, het andere jaar bij mijn ouders. Traditioneel afgesloten door de nachtmis en een beker warme chocomel bij thuis komst. Misschien ben ik ook daar door kerstavond wel meer gaan waarderen.
Maar goed, ik dwaal af.
Dit jaar was ik vrij op 24 december. Ik had afgelopen week al genoeg gewerkt en dus stond ik 24 december niet meer op het rooster. Ik blij.. Want gisteren stond het jaarlijkse kerstkoekjes bakken op het programma. En het maken van risgröt, een typisch Zweeds nagerecht dat daar gegeten wordt bij het julbord (Zweeds kerstdiner).
Vorig jaar had ik het Zweeds julbord gemaakt op kerstavond voor mijn ouders en een goede vriendin. Dit jaar zou ik alleen thuis zijn met kerstavond.
Niks zieligs aan ofzo, maar wel heerlijk rustig. Ik besloot voor mezelf een kerstdiner te gaan maken.. Een soort “diner for one”, maar dan anders.. Ik had een mini rollade besteld in de supermarkt en mijn moeder vond het knap van mij dat ik voor mij alleen een heel kerstdiner ging bereiden..
Maar ik ben inmiddels wel gewend om voor mij alleen te moeten koken, dus waarom dan ook niet met kerst?
Na mijn uitgebreide kerstdiner heb ik mijn ouders opgezocht om samen naar de “nachtmis” te gaan, deze begon al om 22.00 ’s avonds. Het is zo’n beetje traditie geworden en ik vind voornamelijk de muziek erg mooi.
En natuurlijk de avond afgesloten met een kop warme chocomel en kerststol..
Nu is het 1e kerstdag en het is een vieze grauwe dag. De lucht zit potdicht, het waait en het verbaast me dat het nog niet is gaan regenen, iets wat het gisteravond wel deed toen we thuis kwamen..
Tijd dus om het hier binnen maar weer een beetje gezelliger te maken..

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s