En weer een kerstmarkt..

Sinterklaas is nu al zo’n week geleden vertrokken.. Nog na kauwend op de vele pepernoten en speculaas stond er alweer een volgend uitje op de planning vandaag.
Het is tijd om in de kerststemming te komen. En hoe kan je dat beter dan met het bezoeken van een kerstmarkt? Na een Zweedse stond er nu een Duitse op het programma.
Dit weekend was er een in Bedburg-Hau, Duitsland. Een kerstmarkt van wel 148 kraampjes in en rond Schloss Moyland, een neogotisch kasteel van rond 1350.
En het was er druk, heel druk. De parkeerplaats zag zwart van de auto’s, maar omdat de markt zo ruim van opzet was kon je overal goed door lopen. Ook de lange wachtrij om binnen te komen was zo weg.
Overal stonden houten huisjes en rook je de geur van glühwein, vers gebrande amandelen en andere lekkernijen. Er was veel kunst en handwerk en halverwege de markt stond een koor kerstliedjes te zingen met rondom verschillende kraampjes met eten. Heerlijk in de frisse buitenlucht bij de warmte van een haardvuur stonden we genietend van een warme chocomel naar kerstliedjes te luisteren.
Ondanks dat het eind de middag slechter weer begon te worden, er viel regelmatig regen, zat de sfeer er goed in. Het was een mengeling van gezelligheid, koud weer (maar ondanks alles toch ook weer warmte) en ouderwetse kneuterigheid.
En vooral kijken, kijken en niks kopen. Maar wel weer genoeg ideeën op gedaan voor mijn creatieve kerst knutsels.
Wel heb ik weer twee mooie ronde stukjes boomstam op de kop getikt. Deze mocht ik zo mee nemen onder de noemer afvalhout. De plannen voor nieuwe decoratie liggen dus al weer klaar!

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s