Het terug vinden van een stukje kindertijd..

Soms zijn onverwachte dingen het leukst. Zo bleek ik vandaag ineens niet te hoeven werken. Ik moet er natuurlijk wel mijn vrije zaterdag voor opofferen, maar zomaar ineens midden in de week vrij is ook wel eens lekker. En dus ben ik vandaag vol goede moed begonnen met het opruimen van mijn creatieve werkplek.
Dat ik creatief ben is een ding dat zeker is, maar ik schijn in de loop der jaren ook een hele hoop spullen verzameld te hebben waar ik soms het bestaan niet eens meer van af wist. Tijd voor een kijkje in mijn creatieve wereld!
Ik heb zelfs spullen die ik al die jaren bewaard heb en die elke verhuizing overleeft hebben. Zo kwam ik in een van mijn opbergdozen een oude ijsdoos tegen. Helaas is de houdbaarheidsdatum er al af gesleten, dus ik weet niet hoe oud het doosje inmiddels is. Maar een jaar over 20 zeker.
Met een nog door mijn moeder geschreven stuk afplakband zodat ik precies kon zien wat er in zat. Houten kralen. Gekleurde houten kralen. Van die grote ronde en vierkante kralen waar we in onze jeugd onze eerste kettingen van maakten..
En laat mijn ketting die ik ooit eens samen met mijn moeder heb gemaakt in mijn kindertijd ook weer tevoorschijn komen uit dat doosje. Precies zoals ik hem toen gemaakt heb. Heel symmetrisch met aan beide zijden dezelfde kralen. Zelfs het elastiek waar de kralen aangeregen zitten is nog helemaal in takt.
Ik heb hem hier voor me liggen en kijk er naar. Ondertussen bedenk ik wat ik er mee zal doen. Uit elkaar halen is voor mij geen optie. Mijn ketting krijgt een mooi plekje in mijn creatieve werkplek in de hoop dat ik er nog veel inspiratie uit kan halen. Een bijzonder stukje nostalgie.

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s