Gelukkige Sinterkerst..

De eerste week november zit er bijna op. Ik kom net terug van een avondje toneel van de plaatselijke vereniging. Ik maak de lampen aan in huis en de tv.. Het kastje bij de tv ligt bezaaid met briefjes.. Kladbriefjes. Sommige helemaal vol gekrabbeld, andere met maar een of twee regeltjes. Het zijn de aantekeningen voor Sinterklaas.
Zo’n twee weken geleden hebben we lootjes getrokken. Ik wilde na lange tijd weer eens een echt ouderwetse pakjesavond organiseren, zoals we dat vroeger ook altijd deden. Het volledige pretpakket. Gedichten, surprises en cadeautjes. En vandaag sloot dan de deadline van het in te leveren verlanglijstje. Iedereen weet vanaf nu wat er gehaald kan worden.. Ik zit inmiddels vol met ideeën. De surprise is (nu al!) gedeeltelijk af, gedichten zijn al gemaakt en langzamerhand word er ook een cadeautjes koopmoment ingepland.
Verkeer ik thuis dus al helemaal in Sinterklaas sferen, zo ben ik op het werk al met hele andere dingen bezig. Daar ben ik deze week namelijk begonnen met het opbouwen van onze kerstafdeling. Dozen vol decoratie en pallets vol verlichting mogen weer de schappen in.. Zodat we nu al zo veel mogelijk kunnen verkopen.
Het klinkt allemaal wat vroeg, maar over minder dan 7 weken is het al kerst. En volgens sommige kan je daar niet vroeg genoeg bij zijn.
Zelfs Qmusic deed er afgelopen vrijdag nog een schepje boven op.. Uit de speakers in de auto klonk het kerstnummer “All I want for Christmas” van Mariah Carey. En dat op 4 november.. Ik vond het maar wat vroeg.. Voor mij eerst Sinterklaas en daarna is het tijd voor kerst. Maar om nou al een kerstboom in huis te halen op 6 december? Nee, daar pas ik voor. Sinterklaas hoeft niet verjaagd te worden door de kerstboom, al begint het er tegenwoordig steeds meer op te lijken..

lootje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s