Dauwtrappen..

Soms moet je gewoon eens van die spontane dingen doen. Gisteren was het weer zo’n dag. Ik ging ’s morgens op mijn fiets naar het werk.. Er hing een dikke mist en ik genoot van de zonsopkomst die een weg probeerde te banen door de mist.
Eenmaal thuis gekomen ’s avonds belde ik mijn moeder op, of ze plannen had voor vandaag? Nee. En dus vroeg ik haar waarom we niet een keer vroeg gingen wandelen. En met vroeg, bedoel ik dus ook echt vroeg. Ik wilde samen met mama ook eens genieten van de zonsopkomst.
Mama enthousiast, ik ook. Is goed, ik zet mijn wekker wel. En dus was ik vanmorgen om 6.45 al klaar wakker en waren we om 7.30 al onderweg naar Bemmel om daar vervolgens lekker te struinen door de uiterwaarden van de Waal.
Mama had een wandelroute bij, ik warme chocomel.. De parkeerplaats waar wij onze auto parkeerden waren we nagenoeg de enige zo vroeg op de zondag morgen.
Buiten was het frisjes, de mist hing als een heiige sluier over de velden, de zon deed hard zijn best om de aarde op te warmen en de mist te doen verdwijnen. Dauwdraden hingen aan de takken en het gras was vochtig.. De natuur was nog bezig te ontwaken..
Het was er stil, doodstil.. Het enige dat we konden horen was het geluid van een hele invasie trekvogels, maar door de mist nog weinig van te zien..
Uiteindelijk won de zon het van de frisse ochtendlucht en trok de mist op.. Hele velden vol wilde ganzen kwamen in zicht, met hier en daar een reiger.
In de verte doemde de Waalbrug op. Op een bankje met uitzicht op de Waal namen we genoegen met een beker warme chocomel en een boterham. De zon brandde in ons gezicht en grote vrachtschepen voeren voorbij..
We werden gepasseerd door een verdwaalde hardloper of een aantal mannen op een mountainbike, niet wetende dat wij daar zaten.
Het leven is goed.. Puur genieten dit.. We sloten onze ogen en zaten daar zwijgzaam naast elkaar op dat bankje.. Even helemaal niets..
Toen het weer tijd was om verder te lopen liepen we een stuk over de dijk, maar later besloten we toch de struinpaadjes te nemen.. Heerlijk struinen door het mulle zand en natte gras, omgeven door diverse planten en een grond die rijkelijk bezaaid was vol met de meest uiteenlopende soorten paddenstoel.
Ik had mijn camera mee genomen en maakte de ene mooie foto na de andere..
Ja, dit moeten we veel vaker doen.. De wekker zetten en voor dag en dauw de natuur in, zonder hordes mensen om je heen die op zondagmiddag besluiten het huis te verlaten.. Alleen wij en alle wonderen van de natuur..

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s