Cactus & co

Er was eens een pianokruk. Net zoals zo velen.. Maar deze kruk stond al een tijdje apart omdat het een grote barst had in zijn zitting. Na een tijdje mocht hij gelukkig weer bij de rest van zijn soortgenoten staan, hij zag er weer uit als nieuw. En zijn vorige zitting? Die lag in twee stukken, rijp voor de container.
Maar wie ben ik om die oude zitting geen 2e leven in te blazen? En dus nam ik op een dag de twee stukken mee naar huis om er vervolgens (door papa met goede lijm en lijmklemmen) weer een volledige cirkel van te maken. Want voor die pianokruk zitting had ik natuurlijk allang een bestemming!
En daarom trok ik vandaag richting Intratuin, om mijn vetplantjes collectie nog iets verder uit te breiden met een aantal leuke cactussen.. Inspiratie had ik inmiddels wel genoeg op gedaan door elke zondag te kijken naar VTwonen op SBS6.. Want die oude zitting van het pianokrukje, die kreeg vandaag een 2e leven als plateau voor op mijn eettafel. En omdat ik hem niet plat op tafel wilde leggen heb ik er drie blank houten kralen onder geschroefd als pootjes zodat hij wat meer volume zou krijgen. Dat verdiende zo’n mooi stuk hout gewoon!
Maar het bleef niet alleen bij cactussen bij Intratuin. Mijn aandacht werd getrokken door een paar in groentinten geglazuurde bloempotjes en een stolp van kippengaas met een antieke uitstraling.. Alles paste gewoon in het totaalplaatje.. Bij mijn ouders op zolder stond ook nog een oude weckpot van mij die zich ideaal leende om een cactus in te laten groeien.. Ik zal het al helemaal voor me..
Eenmaal thuis ging ik ijverig aan de slag met de pootjes en om alle plantjes het juiste potje te geven. Precies zoals ik het in gedachte had plaatste ik alles op het plateau.
Om het af te maken mocht mijn theelichthoudertje met gewei er ook bij komen te staan. Die paste perfect in het plaatje.. Waar een oude zitting van een pianokruk en wat plantjes al niet goed voor zijn.. Nu heb ik een mooi stuk decoratie bij mij op de tafel staan!

naamloos-2

Een gedachte over “Cactus & co

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s