Koper & co

Creativiteit in de ruimte zin van het woord.. Vandaag stond er koper op het programma. Nou gaat koper natuurlijk alweer een tijdje mee, maar er is natuurlijk ook een ander soort koper.. Zoals knelkoppelingen, bochtjes, T-stukjes, buizen.. En ook daar kan je verrassend leuke dingen mee doen.
Dat bleek wel weer toen ik vanuit Zweden de webpagina van “101 idéer” door gestuurd kreeg. Met 21 ideeën die je allemaal met koper kan doen.
Mijn oog viel al snel op idee nummer 2, de iPad standaard. Maar aangezien ik geen iPad heb, maar wel gek ben op bakken besloot ik er een kookboekstandaard van te maken. Kan tenslotte allemaal toch?
En dus ging ik vandaag aan de slag met een roodkoperen buis van 12mm, bochtjes van 90˚ en T-stukjes. Gezien het feit dat ik geen buizensnijder heb werd het allemaal zaagwerk om de korte stukjes buis op maat te krijgen. Gelukkig was papa er nog om mij hier bij te helpen, dat ging in ieder geval al een stuk sneller.
Daarna was het gewoon een kwestie van alle onderdelen als een puzzel in elkaar te zetten en voor de stevigheid wat extra sterke secondelijm er tussen te doen.
En voila, mijn eigen zelfgemaakte koperen kookboekstandaard.. Nu heb ik nog een stuk buis van 85,5cm over, benieuwd wat ik daar weer van kan gaan maken.. Ik ben in ieder geval weer hard aan het denken voor een volgend project!

naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s