Bramen plukken..

Ooit reed er een trein van Nijmegen naar Kleve in Duitsland via Groesbeek.. Ooit, ver voor mijn tijd.. Het spoor ligt er nog, maar het is deels overwoekerd met berken en flink wat bramenstruiken.
Het was niet toevallig dat ik daar vandaag bij uit kwam. Ik logeer een paar nachtjes bij een aantal hele lieve katten in Malden en moest vandaag even op en neer naar Groesbeek. Met de fiets. Want het was er mooi genoeg voor qua weer.
Op de terugweg viel het mij eigenlijk pas op hoe hard alles gegroeid was in de spoorkuil en hoeveel bramenstruiken er eigenlijk aan het woekeren waren. Ik stapte van mijn fiets en zag dat er al een hoop rijpe bramen aan zaten. Pluktijd! Zoals altijd zit er standaard een plastic zak in mijn rugzak en die kwam nu mooi van pas. Zomaar op een maandag middag bramen plukken..
Het regenbuitje was inmiddels gestopt en de zon brak door. Het was er stil. Het enige geluid wat ik hoorde waren de krekels, het geritsel onder de struiken en het verkeer op de achtergrond.
Ik begon er plezier in te krijgen en vond steeds meer bramen. Ik had zelfs een heuse plukstok, een waarmee ik de takken vol doorns weg kon duwen en de takken waar ik niet bij kon naar voren kon trekken.. Na uren geplukt te hebben vond ik het wel genoeg. Met een volle zak bramen keerde ik huiswaarts..
916 gram bramen was het resultaat. Genoeg voor weer een paar potjes van die lekkere jam.

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s