Creating memories..

Soms komt inspiratie niet zomaar uit de lucht vallen en moet je gewoon een handje geholpen worden. Zo zat ik laatst weer eens door een Ariadne at Home te bladeren, een exemplaar van een paar winters geleden. Bijzonder was het niet, maar mijn oog bleef wel op een speciaal artikel hangen.. Het hergebruiken van oude dierbare spulletjes van vroeger.. “Je eerste lepeltje, nu in een mooi lijstje”
Ik dacht aan mijn kistje met bijzondere spulletjes, o.a. van mijn overleden opa en oma.. Ik haalde er voorzichtig een opgerold stukje keukenpapier uit en vouwde het open. De tekst “vergeet mij niet” staarde mij aan.
Ik zat op de rand van mijn bed met in mijn handen een inmiddels zwart gekleurd zilveren lepeltje. Mijn eerste zilveren lepeltje.
Na wat weken in een bakje warm water met aluminiumfolie en soda blonk hij weer als nooit te voren. Ik besloot hier iets mee te gaan doen..
En dus trok ik op een regenachtige maandag naar de plaatselijke kringloop voor een passend fotolijstje.. Alsof het zo had moeten zijn viel mijn oog op een gitzwart lijstje. Een met een hoge, houten rand aan de binnenkant en het glas tegen de buitenkant. Ideaal geschikt om voorwerpen in te kunnen lijsten.
Eenmaal thuis probeerde ik het meteen uit met mijn lepeltje en het paste precies. Alsof het er voor gemaakt was.
Omdat mijn lepeltje meer eer verdiend dan zo’n vieze zwarte rand besloot ik het lijstje uit elkaar te halen en opnieuw te schuren en te lakken. Dit keer in een kleur waarbij mijn lepeltje veel mooier uit komt.
Ook vond ik nog een hele mooie, gladde stof in ivoor kleur voor de achterkant. Met een beetje handigheid bevestigde ik mijn lepeltje hier op zodat het niet meer kon weg schuiven en spande ik de stof strak aan de achterkant van het lijstje.
Dat eerste lepeltje mocht gezien worden. En dus hangt er nou iets dierbaars in een lijstje.. Een eerbetoon aan mijn eerste zilveren lepeltje.

“Vergeet mij niet” Ik zal jullie nooit vergeten opa en oma..

Naamloos-3

2 gedachtes over “Creating memories..

    • Thanks mama!! Dat idee stond in die Ariadne at Home die jij laatst mee gaf.. Toen dacht ik hej, ik heb ook nog een mooi zilveren lepeltje.. Nu alleen nog een haakje er aan om hem op te hangen.. 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s