Na regen komt zonneschijn..

Het is herfst in Nederland.. Naja, eventjes dan want voor volgende week staat er weer een hittegolf met tropische temperaturen op de agenda.. Maar nu even niet.
Kreeg ik eerder vandaag een telefoontje van mama om samen de Mookerheide rond te wandelen, zo viel het niet veel later met bakken uit de lucht.. We zagen ons wandeltochtje letterlijk in het water vallen.. Althans, dat dachten we.
Maar rond 15.15 stopte het toch nog met regenen en klaarde het even op. We keken elkaar aan en we keken naar buiten.. Tussen de grijze wolkenpartij piepte er hier en daar toch nog blauwe lucht tussendoor.
Ik ga.. Het kon me niet schelen, maar ik zou hoe dan ook gaan. Desnoods met mijn regenjack aan, maar ik had geen zin om de hele zondag binnen te blijven zitten. Mama was het met mij eens. En dus zijn we naar buiten gegaan. Voor een wandelingetje over de Mookerheide. Wandelschoenen aan, regenjack en gaan..
Want de Mookerheide, die is deze tijd van het jaar op zijn mooist. Als alle heide dan vol in bloei staat en een paarse gloed achter laat in het landschap.
Het had flink geregend buiten. Met de modder op de parkeerplaats viel het nog mee, her en der stonden nog flinke plassen water op de heide en de bomen waren nog aan het na druppelen van de regen.. Het had ook wel zo zijn charme..
We besloten om op safe te spelen en namen de korte route. Halverwege begon het dan toch te regenen, maar door dat wij onder dicht begroeide bomen door liepen merkten we hier weinig van. Wel werden onze broekspijpen nat van het struinen langs alle heideplantjes over smalle kronkelende paadjes. Het kon ons niets schelen.. We genoten vol op van al het moois dat de Mookerheide ons te bieden had. Paars bloeiende heidevelden, bramenstruiken, paddenstoelen en het ontwijken van de nodige uitwerpselen van onze harige vrienden die hier rond grazen.
Toen later zelfs de zon nog even door kwam was ons wandeltochtje compleet. Met onze jassen uit liepen we de Schotse hooglanders tegemoet die ons vriendelijk na staarden. En dat beetje regen dat we gehad hebben? Dat weegt niet op tegen alle schitterende plaatjes die ik hier weer heb kunnen schieten!

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s