And then.. There was creativity!

Wat heb je aan een kweekkas als je de achterste helft niet eens kan gebruiken door dat het grondwater in dat deel elke keer zo hoog staat? Dat de groente die je daar kweekt meteen weer weg rot voor dat het überhaupt geoogst kan worden.. Dat je er liters aarde neer kan scheppen, maar weet dat het eigenlijk toch geen zin heeft..
Dus moest er een oplossing komen.. Een waarbij we weer optimaal gebruik van onze kweekkas kunnen maken.. Een waar bij er niks meer weg rot..
En laat ik nou net een goed idee hebben gekregen! Een plantenbak op hoge pootjes, over de hele breedte achter in de kas, zodat we nooit meer last hebben van te natte grond om in te moestuinieren..
En wat kun je daar dan beter voor gebruiken dan oude tuinhekken die verder toch niet meer gebruikt worden? Die eigenlijk vroeg of laat toch op de brandstapel terecht zouden komen, maar nu mooi gerecycled konden worden..
En dus heb ik de afgelopen dagen hard gewerkt aan een plantenbak. Een op hoge pootjes.
Tuinhekken slopen, van de losse planken zijkanten maken, meten, zagen, timmeren..
Het resultaat is nu een plantenbak van 85cm hoog, zodat we gewoon op sta hoogte kunnen tuinieren, 170cm bij 50cm en 40cm diep.. Groot genoeg om er straks sla, andijvie, kerstomaatjes en ander klein spul in te laten groeien..
Het resultaat mag er wezen, al is hij nog niet helemaal klaar. Maar voorlopig kan hij toch nog niet in de kas staan zo lang alles nog vol staat met plantjes.
De bodem moet nog verder af gemaakt worden en dan komt er nog worteldoek tegenaan aan de binnenkant. Maar volgend seizoen kunnen we er optimaal gebruik van maken. Nooit meer plantjes die met hun voeten in de te natte grond hoeven te staan!

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s