Zondag, plukdag..

Zo, vandaag stond er na lange tijd weer eens een dagje sportiviteit op het programma. Quality time met mama.
We besloten om samen weer eens een lange wandeling te gaan maken. Bestemming onbekend. Echt een route hadden we niet in gedachten, maar we besloten maar richting Wylerbergmeer te gaan. Mede doordat mama daar al eerder wat bessenstruiken had zien staan. En ik wilde nog steeds wel een keer wat plukken uit de vrije natuur.
Dus zo gezegd, zo gedaan.. We trokken onze wandelschoenen aan en uitgerust met onze rugzakken gingen op pad. Erg lang duurde onze wandeling alleen niet want we kwamen al vrij snel een hoop bramenstruiken tegen.
Van een stevige wandeling was dus al geen sprake meer want ook de bramen moesten mee naar huis. Wel was het lastig om goede bramen te vinden. Er waren volgens mij al een aantal mensen ons voor geweest en wat er nog aan zat was of te rijp of moest nog rijp worden. Ook was er soms lastig bij te komen omdat de mooiste takken over het water hingen of de brandnetels een meter hoog stonden.
Maar ondanks alles hebben we toch nog 575 gram bramen bij elkaar weten te plukken, goed voor weer twee potjes jam.
Ook liet mama mij kennis maken met de vlierenstruik. Hoe ik deze kon herkennen, aangezien de bloemtrossen die er aan komen ook wel iets weg hebben van de bloemen van de berenklauw of zevenblad. Alleen hingen er deze keer geen bloemtrossen meer aan, maar trossen vol besjes waar je dus ook erg lekkere jam van kan maken. Dus ook dat moest geplukt worden.. Want alles wat eetbaar is, ging mee naar huis.
Volgend jaar gaan we alleen eerder in het seizoen een wandeling maken daar, zodat we ook een keer de bloemtrossen er af kunnen halen waar het door mij zo geliefde vlierbloesemsap van gemaakt wordt. Ik wil namelijk nog steeds een keer zelf aan de slag..
Eenmaal thuis gekomen lag er dus ook nog wat werk op ons te wachten. De bramen en vlierbessen moesten natuurlijk ook nog schoon gemaakt en gewassen worden. Wat een monnikenwerk! Al die trosjes met besjes moesten schoon gemaakt, uitgezocht en gewassen worden. Maar ons harde werken werd beloond met zo’n 530 gram aan vlierbessen, goed voor een paar potjes jam.
Maar voorlopig gaat alles eerst de diepvries in, tot dat we weer wat lege jampotjes hebben. Kunnen we de rest van het jaar lekker genieten van onze eigen gemaakte jam..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s