MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 13

Vandaag een bezoekje gebracht aan opa.. Op het kerkhof. Opa zou vandaag 94 jaar zijn geworden. Maar opa is er niet meer.. Al bijna 6 jaar niet meer.. Mijn opa was een vervend moestuinierder. Hij heeft mij zo’n beetje de kneepjes van het vak geleerd. Samen met mama besloot ik daarom ook nieuwe plantjes te gaan kopen. Na de vorige teleurstellende moestuin blog waren we daar wel aan toe.
We wilden de lege plekken op vullen met boerenkoolplantjes, maar deze waren nog niet in de winkel. Waarschijnlijk eind de week zodat we hopelijk deze winter weer boerenkool kunnen oogsten.
Wel hadden ze winterprei en winterbloemkool en andijvieplantjes. De winterprei kan gewoon buiten geplant worden, de winterbloemkool ook maar dan moet je die bij extra koud weer af gaan dekken. Of gewoon in een kas planten. En laten wij nou een kas hebben en nog ruimte vrij hebben waar voor heen de sla heeft gestaan.. En dus hebben we de andijvie en de bloemkool maar in kas gezet en de prei buiten in het vak waar voorheen de tuinbonen hebben gestaan.
Ook de peulenplanten en de erwten zijn de tuin uit gegaan, daar was niks meer van over. De rucola sla was ook de lucht ingeschoten en had bloem, dus die was ook rijp voor de container.
Nu hebben we aan de achterkant van de kas een hele strook leeg staan waar straks ruimte is voor minstens 12 boerenkoolplantjes. Dus vrijdag maar weer terug naar de winkel en hopen dat er dan nog plantjes zijn. Krijgen we misschien toch nog een beetje groente dit seizoen..

CAM01511

2 gedachtes over “MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 13

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s