MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 12

Het gaat slecht. En dan praat ik niet over mezelf, maar over onze moestuin. Het is gewoon diep treurig. Een groot deel van de plantjes is op sterven na dood.
Zelfs bij Hetty in Zweden groeit alles beter, mits het daar niet op gevreten wordt door de herten..
Het was gewoon een slecht seizoen. Het heeft veel, maar dan ook enorm veel geregend. Volgens mij is onderhand de helft van wat we wilden zaaien weg gespoeld en wat er wel is gaan groeien is niet veel. Hadden we vorig jaar nog boontjes, peultjes en erwtjes in overvloed, mogen we nu blij zijn als we net een maaltje bij elkaar krijgen..
Het kwam allemaal laat op gang. Mede dankzij het koude voorjaar. Normaal hadden planten als spruitjes en broccoli al minstens een halve meter hoog moeten staan, nu mogen we blij zijn als ze niet worden aangevreten door de rupsen en/of slakken. Vandaag nog wel een paar pietleuterige broccoliroosjes ontdekt, dus ik hoop van harte dat deze nog iets groter gaan worden.
Het enige wat wel goed groeit buiten zijn de winterpenen en snijbiet. Van planten zoals de erwtjes, peultjes en tuinbonen hoeven we ook niks meer te verwachten.. Die zijn zo bruin gekleurd en al begonnen met verschrompelen. En dat terwijl de vorige keer alles er nog zo goed bij stond.
Maar gelukkig hebben we ook nog planten in de kas staan. Alhoewel daar ook niet altijd alles goed gaat. Zo hebben we in de hoek een enorm grote courgetteplant staan, maar zodra een courgette ook maar 10cm groot is rot de boel al weer weg. Waarschijnlijk is de grond daar gewoon veel te nat. Door alle vele regen die is gevallen staat het grondwater daar gewoon zo hoog, waardoor de plant waarschijnlijk met zijn wortels in het water staat..
Wel doen de vleestomaten het goed. Het is alweer tijd om die planten voor de 2e keer te dieven en ze hangen vol met tomaten. Er zijn zelfs al een paar tomaten geplukt die al rijp waren. Ook hebben we paprika’s en hebben we plantjes vol met kerstomaatjes.
Ook groeit er een ander enorm lange plant in de kas. Volgens mama is het een courgette, ik dacht dat het een komkommerplant was. Er groeien in elk geval al vruchten aan en hij zit vol met bloemen.
Nu maar hopen dat deze het wel vol gaan houden dit seizoen..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s