Hot, hotter, hotst

Het is komkommertijd. Niet alleen op tv, maar blijkbaar ook hier op de weblog.
Er valt gewoon weinig te melden de laatste tijd omdat er de afgelopen weken nou niet echt bijzondere dingen zijn gebeurd. Alhoewel.. Geen bijzondere dingen.. Het is zo waar toch nog zomer geworden in Nederland. En dan bedoel ik ook echt zomer. Hoog zomer.
Bruce the moose vindt het maar niks. Hij is er helemaal klaar mee. Stiekem verlangd hij terug naar Zweden, waar zomer gewoon een normale zomer is. Bruce the moose is namelijk geen fan van het Nederlandse klimaat. Waar het zo’n beetje het hele jaar door regent, maar net nu in de Nijmeegse 4daagse week de temperatuur zo nodig moet stijgen tot tropische waarden.
Bruce the moose kan er helemaal niet tegen. Het is hem te warm hier. Zodra de luchtvochtigheid hier tot abnormale waarden stijgt blijft hij het liefst binnen waar het koel is. Het is namelijk niet fijn om met zo’n klam, vochtig plakweer in het bos te lopen met zo’n enorm gewei op je hoofd.
Nee, Bruce verlangt terug naar het landklimaat.. Naar de Zweedse zomer waar het weer een stuk stabieler is. Waar de temperaturen nog dragelijk zijn en waar geen klamme, vochtige, zomerwarmte hangt. Waar de dag niet traditioneel wordt afgesloten door pittige regen en onweersbuien, in de hoop dat die het buiten enigszins een beetje laten afkoelen. Waar de nachten niet zwoel zijn, maar waar de temperatuur zodanig zakt dat je er heerlijk bij kan slapen.
Bruce the moose vindt het maar niks zo’n zomer in Nederland. Na weken van koel, regenachtig herfstweer nu in de overdreven hoge temperaturen (zelfs het nationaal hitteplan is van kracht) waarbij de luchtvochtigheid weer aardig is opgelopen..
Nee, Bruce the moose wacht tot het weer koeler wordt. Zo’n 24 graden vindt hij warm genoeg. Maar wanneer dat gaat gebeuren? Voorlopig nog niet. En tot die tijd? Tot die tijd blijft hij maar dromen van die heerlijke Zweedse zomers..

CAM01455

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s