MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 11

Het gewone leventje is al eventjes geleden weer van start gegaan. En daar hoort dus ook de zorg voor onze moestuin bij. Terwijl ik even alles achter had gelaten hier om een aantal weken in Zweden te gaan wonen, had mijn moeder de zorg voor de moestuin op haar genomen.
Het viel tegen. Het waren nou niet bepaald de beste omstandigheden qua weer om groente te laten groeien. Waarschijnlijk is er ook een hoop zaad weg gespoeld door de vele regen of gewoon niet uit gekomen. In ieder geval hebben we dit jaar weinig tot bijna geen boontjes.
Ook wilden papa en mama een keer op vakantie en dus was het mijn beurt om zorg te dragen voor de moestuin. Hoe goed mama het ook had bij gehouden, het was een ravage. Door de vele regen van de afgelopen weken in combinatie met de zon groeide het onkruid als kool.. Ook binnen in de kas was het een groot oerwoud. Onze pluksla was zo gegroeid dat hij al bijna de lucht in schoot en ik dus noodgedwongen een enorm volle tas sla mee naar huis heb moeten nemen. Veldsla bleek al helemaal niet meer te redden, die was al zo geschoten dat de stengels met bloemen er al in zaten, iets wat later ook bij de sla is gebeurd..
De vleestomaten groeiden door elkaar, die heb ik op kunnen binden aan stokken, net zoals de tuinbonen buiten die door de harde wind bijna omver waren gewaaid.
Ik heb erwtjes kunnen plukken, een aantal peultjes en aardbeien. En een heleboel onkruid. Boontjes komen er zoals ik al eerder zei niet veel dit jaar, maar wel tuinbonen.
Er staan broccoli plantjes, spruitjes, winterpeen, erwtjes, peultjes, een enkel bonen plantje als je de tuinbonen niet mee telt, en veel snijbiet. Toen ik al die tijd in Zweden heb gezeten heeft mama mijn diepvries al aardig gevuld en zelf heb ik ook nog het nodige er af gehaald. Binnen in de kas staan nog tomaten, sla, courgette, aubergine, komkommer en paprika’s.
De sla is inmiddels uit de kas verwijderd, die stond torenhoog met de bloem er in en de rest moet nog allemaal door groeien. Maar hopelijk gaat dat nog allemaal goed komen, zodat we toch nog een beetje groente hebben dit jaar..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s