Another great bike ride..

Vandaag (zondag 5 juni) was mooie dag.. Vandaag was het namelijk weer tijd voor een ritje op de MTB. Iets langer dan de het rondje Orsasjön van afgelopen woensdag. Ietjes maar.. Dit keer heb ik de 68km in de beentjes getrapt. Ging ik de vorige keer nog buiten de gemeente grens fietsen, ben ik vandaag binnen Mora kommun gebleven..
Op de planning van vandaag: Mora-Vinäs-Sollerön-Gesunds-Ryssa-Vika-Mora, met het eiland Sollerön als centraal middelpunt.
Ik was nog nooit eerder op Sölleron geweest en dus moest ik er gewoon een keer heen.. Waarom eigenlijk? Ik denk gewoon omdat mijn gevoel dat zei.. Ik heb in al die jaren al veel gezien van de omgeving hier, maar nog nooit Sollerön.. Ja, op de verkeersborden, maar dat telt niet.
En dus was het vandaag tijd om daar maar eens verandering in te brengen. Het weer was goed (iets frisser dan de afgelopen dagen), een strak blauwe lucht en vol op zon en dus reden genoeg om de korte fietsbroek maar weer voor de dag te halen.
Ook deze weg was weer mooi om te fietsen. In Vinäs stond er gewoon midden op het kruispunt de meipaal van midzomer en overal kwamen de lupines in bloei te staan.
Vanaf Vinäs kwam je langs de doorgaande (90km/u) weg te fietsen, maar er is maar een enkele auto die je passeert. Soms werd dat stuk een beetje eentonig, maar bij de brug naar Sollerön werd je getrakteerd op een gigantisch uitzicht met Gesundsaberget op de achtergrond. Een strak blauwe lucht tekende af tegen het helder blauwe water dat als een laken de omgeving bedekte.
Even had ik het idee dat ik naar een doos van een 1000 stukjes puzzel aan het kijken was, maar nee.. Dit was echt.. Dit waanzinnige landschap ben ik onderweg gewoon tegen gekomen. Iets wat zo’n roadtrip meer dan de moeite waard maakt..
Op Sollerön was het ook al even mooi. Echt Zweeds platteland met veel weides vol met bloemen. Ook heb ik Ångbåtsbryggan bezocht, een piepklein jachthaventje met een rood houten gebouwtje op de pier en een waanzinnig vergezicht over het Siljan.
Na nog even rond gefietst te hebben over Sollerön besloot ik het eiland via de andere kant weer te verlaten. Dit ging via een langere brug die Sollerön met Gesunda verbond. Vanaf Gesunda was het nog 16 kilometer naar Mora, maar deze weg bezat veel vals plat en toch ook nog wel wat klimmetjes. Halverwege de route zat ook nog eens een heuse kuitenbijter, maar met een paar goede versnellingen kwam ik ook hier feilloos over heen.
Daar na ging het eigenlijk alleen nog maar berg af en kon ik een aardig eindje weg trappen. Heerlijk de wind in je haren voelen, het zonnetje hoog aan de hemel.. Het was een perfecte dag..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s