Life is good…

Bruce the moose lag even een paar dagen in de relax modus. En mijn weblog dus ook even. Want als je niet veel doet, dan heb je dus ook niet veel te vertellen hier.
Wat ik wel kan melden is dat het goed met me gaat. Heel goed zelfs.
Hoe dat zo komt? Ik ben heel veel aan het genieten hier. Soort van living the good life.. Life is good zou Linus gezegd hebben.. En gelijk heeft ie!
Ik leef ook voornamelijk buiten. Het is al meer dan een week mooi weer en dan bedoel ik ook echt mooi weer. Strak blauwe luchten, volop zon, hoge temperaturen (25+), maar door het landklimaat dat hier heerst prima mee te leven. De laatste keer dat we regen hebben gehad kan ik me zo 1, 2, 3 niet meer herinneren.
De avonden zijn lang hier.. Zeker tot 22.00 schijnt de zon volop waar na je hem langzaam ziet weg zakken aan de oever van het Orsasjön. Daarna koelt het soms hard af, met een heldere nacht tot gevolg waarin het nauwelijks nog echt donker wordt. Geen lange warme zomerse dagen die abrupt tot een einde komen door onweersbuien, wolkbreuken en onder gelopen straten.. Ook geen luchtvochtigheid van 80+, maar gewoon aangenaam zomers warm.
Het leven is relaxt hier.. Er hangt zo’n ontspannen sfeertje.. Niemand lijkt ook echt haast te hebben en het gaat er allemaal heel gemoedelijk aan toe. Lagom dus, precies goed zoals het hoort te zijn..
De afgelopen dagen heb ik dus eigenlijk ook niet echt iets gedaan.. Donderdag steeg de temperatuur naar 25 graden en op vrijdag was het mogelijk nog een paar graadjes warmer.
Wel heb ik elke dag mijn MTB van stal gehaald. Want Mora is een walhalla als het om fietsen gaat. Overal zijn fietspaden aan gelegd en er lopen verschillende fietsroutes hier, zoals Sverigeleden en Siljansleden, waar ik afgelopen woensdag dus een stuk van heb gefietst.
Ben ik afgelopen donderdag nog thuis gebleven om hier een beetje te chillen in de tuin en mijn taalcursus weer op te halen, zo besloot ik vrijdag maar weer de fiets te pakken en te relaxen aan de oever van het Siljan, met een ongelooflijk uitzicht als gevolg waar je geen genoeg van kan krijgen. Het verbaast mij elke keer weer..
Het Siljan is mooi.. Maar ook Dalarna met zijn bergen, diepe bossen, vele meren en rood houten huisjes die afsteken tegen de achtergrond. Het is niet voor niks een plek waar ik altijd graag weer terug kom. De mensen zijn aardig, het leven is hier goed.. Genieten pur sang! Life begins at the end of your comfortzone.. Wie dat ooit bedacht heeft verdient zeker een Nobelprijs!

Naamloos-2

Een gedachte over “Life is good…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s