Boodschappen doen..

De 1e week van mijn reis zit er op.. Normaal zou ik bij zoiets al aanstalten maken om terug te gaan naar Nederland, maar ik kan gewoon zeggen dat dat bij mij nog wel een week of 3 duurt..
Ik zit hier voorlopig wel goed. Ondanks het mindere weer van de afgelopen dagen ben ik vooral heel veel aan het genieten van alles. Ik mis het leventje in Nederland dan ook totaal niet..
Het is zo relaxt leven hier.. Geen gehaast, gestress of dat alles snel moet, alles gaat hier zo gemoedelijk..
Ook het Zweeds spreken gaat al steeds beter. Ik praat natuurlijk nog wel Engels als ik hele lange gesprekken moet voeren of niet op het juiste woord kan komen, maar de korte gesprekjes zijn tegenwoordig allemaal Zweedstalig. Zo ook van de week in de supermarkt. Ik ging maar eens boodschappen doen bij de ICA en blijkbaar waren er nog meer Nederlanders die dat zelfde plan gevat hadden.. Ze stonden achter mij aan de kassa, zo’n echtpaar.. Zo’n oer Hollands echtpaar wat overdreven beschaafd praatte. Ze zaten mij aan te kijken terwijl ik mijn boodschappen op de lopende band legde. Dacht ik wat zij dachten?
Ik was aan de beurt om af te rekenen. Ik groette de jongen achter de kassa in het Zweeds en kreeg een vrolijk “hej” terug. Daarna gaf ik hem zijn geld, kreeg ik mijn wisselgeld en vroeg ik of ik het bonnetje mocht hebben. Ik pakte mijn boodschappen in en keek naar het Nederlands echtpaar.. Ze leken zich niet meer in mij te interesseren. De jongen groette de twee, maar meneer hield dit keer zijn lippen stijf op elkaar. Toen hij het bedrag hoorde wat hij moest afrekenen keek hij alleen maar op het schermpje want tegen de jongen zei hij niets, ook al was deze overgegaan in Engels. Het echtpaar hield de lippen stijf op elkaar, al klonk er soms wel een vaag gemompel.
Ik groette de jongen achter de kassa toen ik de winkel uit liep. Hij groette me terug en wenste mij een prettige dag. In het Zweeds.. Dat ik Zweeds sprak met een accent maakte mij op dat moment niets uit.. Voor even voelde ik mij geen soortgenoot van die stugge Hollanders achter mij in de rij..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s