Trip to wonderland..

Zo, vandaag 23 mei, stond deel 2 van mijn roadtrip op de planning. Ik heb Västra Götland gelaten voor wat het is en ben begonnen aan mijn 320km lange tocht naar Dalarna. De 1e kilometers gingen nog over de E20 waarbij ik het bekende Göta kanaal passeerde. Dit kanaal is aangelegd in 1832 en vormt een bevaarbare verbinding tussen het Kattegat en de Oostzee en is dus een belangrijke schakel tussen Göteborg en Stockholm. Dat je het even weet..
Na dat ik Mariestad gepasseerd was kon ik mijn weg verder vervolgen over riksväg 26, ook wel bekend als de Inlandsvägen, een weg door het binnenland van Zweden naar het midden van het land.
Erg snel rijd het niet, gezien die maximum snelheid op de meeste plekken maar 90, 80 of 60km/u is. Maar ik zou je ook niet aan raden om er harder te gaan rijden want dan mis je al het moois dat deze weg je te bieden heeft. De Inlandsvägen slingert namelijk door het landschap, berg op en berg af. Je hebt er bossen, ontelbare meren, vergezichten en zo nu en dan een dorpje met wat rood houten huizen.

Vandaag was het ook meteen een dag van het hele uur. Zo heb ik vanmorgen nog een lange ochtendwandeling gemaakt van een uur met Hetty en Milo, de hond. Tijdens deze wandeling ook weer een reetje gespot.
Om 10.00 stond het ontbijt weer klaar, om 12.00 reed ik Värmlands län binnen (waar ik meteen regen kreeg onderweg), om 14.00 Dalarnas län (daar scheen de zon), om 15.00 Mora kommun en om 16.00 op mijn eindbestemming. Als je het bord Mora kommun passeert zit je al wel in de gemeente Mora, maar daarna duurde het nog een kilometer of 57 voor dat je überhaupt in Mora zelf was. Kan je nagaan hoe uitgestrekt het hier is.
Eerst passeerde ik nog Johannisholm, de plek waar ik een aantal jaar geleden nog gekampeerd had. Ook kwam ik door Kättbo, daar heb ik toen in dat dezelfde jaar nog gemountainbiked. Leuk om die plekken weer terug te zien.
Daarna kwam ik eindelijk in Mora aan. Ook hier werd ik weer hartelijk ontvangen. Dit keer niet door Nederlanders, want hier logeer ik bij de Zweden. Eens kijken hoe gezellig het hier wordt de komende weken..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s