Roadtrip..

Wat te doen als je op een zaterdag niet hoeft te werken omdat je in Zweden zit? Nou, ga rond toeren over het Zweeds platteland. Langs langgerekte koolzaadvelden, graslanden, bossen en rood houten huisjes. Kleine gehuchtjes en iets grotere plaatsjes. De meeste hadden nog wel een kerk, sommige als je geluk had ook nog wel een supermarkt erbij.
Bij sommige plekken stopten we even voor een foto, bij anderen stapten we uit zoals in Fulössa. Daar stond een kerkje die wel de moeite waard was om te bezoeken. Van buiten af gezien stelt het niet veel voor, maar binnen was hij helemaal beschilderd.
Verder kwamen we onderweg ook diverse natuurgebieden tegen. Bij een natuurgebied groeiden een heleboel wilde orchideeën. Het andere mooie gebied was de berg Kinnekulle. Hier stond ook een grote uitzichtstoren boven op de berg waarvan je een gigantisch uitzicht had over de omgeving en het Vänern (het grote meer). Had je een beetje het gevoel alsof je over de Middellandse zee uit keek.
Ook zijn we onderweg natuurlijk nog even gestopt bij zo’n antiekwinkeltje bij mensen aan huis. Er stond een groot handgeschreven bord aan het begin van de weg. Want als we dan toch het Zweeds platteland op gaan, dan mag zoiets natuurlijk niet in het rijtje ontbreken!

Naamloos-2

2 gedachtes over “Roadtrip..

    • Dankjewel. Vandaag is alweer mijn laatste dag in dit deel van Zweden.. Morgen dan ga ik 320km noordelijker.. Dus geen wandeltochtjes met de hond meer, maar kilometers maken op de MTB.. Moet wel toegeven dat het ook hier ontzettend mooi is! 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s