MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 9

Na regen komt zonneschijn.. Toch? Of hagel, of sneeuw of gewoon nog meer regen.. Vandaag was weer zo’n dag waarbij de aanmaak van vitamine D tijdelijk even stil lag. Zoals zo’n beetje de hele week al het geval is. Het is koud in Nederland voor de tijd van het jaar.. Zo koud zelfs dat het in Lapland momenteel warmer is!
En zelfs met de kerst was het een aantal graden warmer.. Lente in de winter, herfst in de lente… Het klimaat in Nederland verkeerd echt in een identiteitscrisis!
En dus was ik wel benieuwd hoe de moestuin erbij zou staan. Alles is een paar weken terug al ingezaaid en nu is het ’s nachts zelfs zo koud dat we zelfs vorst aan de grond hebben gehad.. Tijd dus voor een nieuwe update…

En het gaat verassend goed met al mijn plantjes. Kon ik de vorige keer al melden dat er al een aantal boven de grond waren gekomen. Nu zijn dat er alleen maar meer geworden. Bijna alle peulen zijn al gekiemd, een aantal erwtenplantjes, 2 tuinbonen, nog meer winterpeen, snijbiet en nu ook zelfs de broccoli. Die laatste is nog vrij klein, maar toch.. Het staat er! Ook heb ik er een nieuwe groente bij gezet. Het was tijd om de spruitjes te zaaien. Hopelijk komen die straks ook boven de grond.
Ook binnen in de kas gaat het goed. De sla en spinazie groeit goed en ook het courgetteplantje krijgt weer nieuwe blaadjes. Verder zijn er 2 vleestomaten overgebleven, maar ik heb er toch weer een nieuwe bij gezaaid.

Hier binnen in huis is nog niet veel veranderd. Ik heb nog steeds 2 aubergine en 4 kerstomaatjes, maar het lijkt wel of die niet echt willen groeien, terwijl ze toch genoeg water hebben gekregen. De komkommers en courgettes die ik opnieuw gezaaid heb doen het wel goed. Bij de komkommers zie je al nieuwe blaadjes komen en de plantjes zijn al zo groot dat ik ze met een stokje erbij overeind heb moeten zetten. Nu maar hopen dat ze uitgroeien tot mooie grote planten en ooit vruchten gaan vormen..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s