MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 8

Vandaag is het de dag van de aarde en hoe kan je zo’n dag nou beter starten dan met wat nieuwe moestuin meldingen?
Hier binnen in huis is weinig veranderd. De plantjes waarvan ik in mijn vorige blog zei dat ze op sterven na dood waren hebben het dus ook definitief niet meer overleeft.
Wat er nog wel over is gebleven zijn 2 aubergines en 4 kerstomaatjes, al zijn er 2 die wel erg langzaam groeien, maar wel nieuwe groene blaadjes hebben gekregen. Er zit dus nog leven in!
In mijn andere kweekbakje had ik nieuwe komkommers en courgettes gezaaid, van de komkommer heb ik weer 4 nieuwe plantjes en van courgette 2. Maar nu zag ik net dat er weer 2 nieuwe courgetteplantjes aan het kiemen zijn.. Het is niet veel, ze komen amper nog boven de grond uit, maar er groeit wel wat.
Ben dus benieuwd of deze er nu allemaal gaan door komen. Het plantje in de kas waarvan ik dacht dat het een komkommer was die als enige was overgebleven bleek dus ook een courgette te zijn.. Als alles nu doorgroeit heb ik straks 5 planten, maar goed.. Alleen de sterkste overleven natuurlijk en er kan nog van alles gebeuren zo vroeg in het seizoen.
Ook ben ik van de week weer bij de kas gaan kijken. De vorige keer waren er nog geen vorderingen te zien, nu wel. Soms zou je haast een vergrootglas mee moeten nemen om het te zien, maar er groeien her en der al groene sprietjes zoals bij de snijbiet en winterwortelen.
Ook beginnen zo langzamerhand de erwtjes en de peultjes te kiemen. Deze heb ik nu voor het gemak maar ver uit elkaar gezet omdat we ze vorig jaar bijna niet meer uit elkaar konden houden. Qua groeiproces lijken deze twee plantjes verschrikkelijk veel op elkaar en als je erwtjes nog plat zijn lijken het ook net peulen.
In de kas verloopt alles ook voorspoedig. We hebben de sla uitgeplant zodat dit kropjes kunnen gaan worden, de spinazie groeit al goed en de overige plantjes (1 courgette, 1 vleestomaat en de paprika’s) hebben het tot nu toe nog goed volgehouden. Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee en groeit alles goed zodat we straks de hele zomer lekker groente uit eigen tuin kunnen oogsten..

Naamloos-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s