Het mannetje van de ANWB deel 2

Vandaag was een spannende dag. Vandaag had ik namelijk een afspraak.
Met een stoere man. En bij een stoere man hoort een stoere locatie. We besloten af te spreken aan de rand van de A325. Om het makkelijk te houden bij knooppunt Ressen, hectometerpaaltje 11,9. Dan konden we elkaar namelijk makkelijker vinden.
Omdat het onze eerste afspraak samen was kwam hij strak in het pak. Dus daar was ik wel benieuwd naar. Om het niet te moeilijk te maken kon ik hem herkennen aan zijn gele auto en als hij dan vlakbij mij zou zijn zou hij zijn zwaailichten ook nog even aanzetten.. Wel zo stoer toch?

Vandaag had ik dus een afspraak. Mijn allereerste afspraak met het mannetje van de ANWB. Niet omdat ik dat zo leuk vond, maar uit pure noodzaak.
Mijn autootje rook namelijk niet naar de parfum die ik op had, maar naar de geur van verbrand rubber. En als er dan ook nog eens een rood lampje op je dashboard begint te branden kan je maar beter je autootje aan de kant zetten. Dat deed ik dus, bij dat bewuste hectometerpaaltje 11,9.. Gelukkig heeft mijn auto euroservice plus en dus kon ik kosteloos zo’n mannetje van de ANWB laten aanrukken.
Hij liet wel even op zich wachten, waarna ik dus rustig de tijd had om eens goed om mij heen te kijken. Daarbij kwam ik dus tot de nutteloze conclusies dat Cinemec eigenlijk best een enorme bioscoop is en dat onderhand 90% van de bevolking in een donkere auto rijd..

Maar uit eindelijk was daar mijn redder in nood. Na het openen van de motorkap en mijn zeer uitgebreide omschrijving had hij de oorzaak al snel gevonden: een volledig lege koelvloeistoftank door een lekkage. Had die knappe kop in de garage tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt waarschijnlijk de aanvoerslang niet goed vast gezet.. Gelukkig heeft het mannetje van de ANWB er voor gezorgd dat mijn motortje niet nog verder oververhit raakte.. Want dan was ik nog verder van huis geweest.. Of liever gezegd, helemaal niet meer thuis gekomen..

Vervolgens escorteerde hij mij als een echte gentleman door de file over de Waalbrug, om vervolgens bij grensovergang Wyler nog een laatste check te doen onder de motorkap. Alles is weer picobello in orde!
En met een pechhulp rapport als aandenken rij ik morgen terug naar de garage.
Want gelukkig rijd mijn auto nu weer, dankzij het mannetje van de ANWB!

CAM00730

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s