MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 6

Vandaag ging radicaal het roer om. Ik had voor de verandering eens op een eerder tijdstip taalles en dus had ik vandaag mooi de tijd om de rest van mijn dag buitenshuis te besteden. Viel vanmorgen de regen nog met bakken uit de lucht (althans, onderweg naar taalles), zo scheen vanmiddag lekker het zonnetje bij zo’n 14 graden. En dus was het vandaag tijd voor wat nieuwe bezigheden op moestuinmaandag.
Binnen in huis gaat het namelijk met ups en downs. Mijn plantjes sneuvelen met bosjes.. Waren het de vorige keer nog maar twee plantjes, nu heb ik gewoon nog maar een courgette en een komkommerplantje over. De rest begint te verschrompelen. Aan gebrek aan aandacht ligt het niet en ook niet aan te weinig water. Misschien was ik gewoon wel te enthousiast en ben ik te vroeg begonnen met zaaien. Hoe dan ook, mijn plantjes zijn dood.
Daarentegen was er ook weer positief nieuws. De kerstomaatjes doen het tot nu toe goed, die staan nog lekker stevig op hun steeltje. Ook de vleestomaten en paprika’s gaan goed, zo goed zelfs dat ik ze elders heb geplant en het kweekbakje nu weer kan gebruiken om nieuwe courgette en komkommerplantjes te kweken. Hopelijk gaat het deze keer een stukje beter.
Verder kan ik ook het blijde nieuws melden dat er al aubergine plantjes zijn gaan groeien. Drie stuks in totaal nu. Twee ervan zijn al zo’n 15mm, die ander is nog zo’n groen friemeltje net boven de grond. Maar… Het groeit!
En dus heb ik, zoals ik al eerder schreef, vandaag buiten gewerkt. Ik heb namelijk een stukje grond tot mijn beschikking en een heuse kas waar ik samen met mijn moeder een moestuin in leven probeer te houden. Ben ik meer van de grove groente zoals broccoli, bloemkool, boontjes, wortels, erwtjes en peultjes, zo is mama meer van de fijne groente binnen in de kas zoals de paprika’s, spinazie en verschillende soorten sla.
Om het nieuwe moestuinseizoen te starten moest er eerst afgerekend worden met de restanten van afgelopen jaar. De hele winter lang had de boel stil gelegen en her en der begroeid met ongewenst groen. Het werd een middag van wieden en spitten. In de kas was door moeders al een begin gemaakt. Daar kwam de eerste spinazie en sla al met hun kopjes boven de grond.
Buiten zag het eruit als een braakliggend terrein. Maar ook dat is nu verleden tijd. Het onkruid is weg, de grond is omgespit, de grote kluiten zand zijn weer fijn en de eerste groente is alweer gezaaid. De tuinbonen, snijbiet, broccoli, ijsbergsla, winterpenen, erwtjes en peultjes zijn gezaaid. Nu maar hopen dat het met deze groente wel iets gaat worden…

moestuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s