Taartjes & co

Dacht ik vanmorgen nog op tijd op te staan, hadden ze de klok verzet.. Daar ging mijn ochtend, de dag waarop ik juist op tijd op had willen staan.
Want vandaag is het Pasen. Ook al heb ik er niet veel van gemerkt want vandaag had ik hele andere plannen. Vandaag zou ik de dag doorbrengen in de keuken.
Mijn laatste dag als 29 jarige.
Omdat ik geen voorstander ben (nooit geweest ook trouwens) van kant en klaar supermarkt gebak probeer ik altijd zelf iets te maken. Tot nu toe is het mij elk jaar nog gelukt, dus ook dit jaar stond er weer een uitdaging open.
De missie van de dag: drie taartjes voor de dag van morgen. Een Zweeds lingonbessentaartje, toscakaka en een Deense brunviger, een soort broodachtige koek.
Vol goede moed begon ik aan mijn missie. Alleen zakte die snel in nadat mijn 1e taartje niet uit de oven kwam zoals ik verwacht had. De vulling: overgelopen en zo vloeibaar als het maar zijn kan.. Gelukkig had ik nog een hulplijn achter de hand om in te schakelen. Altijd handig als je vrienden hebt die kok zijn van beroep.
Na zijn advies opgevolgd te hebben komt het met dat ene taartje waarschijnlijk toch nog goed. Tot nu toe begint het eruit te zien zoals het zou moeten.
Die andere twee daarentegen, die zijn perfect gelukt. De Deense brunviger vond ik in een Scandinavisch kookboek en zag er op de foto wel zeer aantrekkelijk uit. Ik besloot de gok te wagen en wonder boven wonder is hij voor de 1e keer in een keer gelukt! Nu maar hopen dat hij ook nog smaakt.
Maar ik ben tevreden. Na een dag bivakkeren in de keuken heb ik morgen op mijn verjaardag een paar heerlijk zelf gebakken taartjes op tafel staan.

Naamloos46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s