Swedish Visiting Cake

Bij een verjaardag hoort een traktatie. Nou wil het heugelijke feit zo zijn dat ik op 2e Paasdag mijn verjaardag mag gaan vieren. Maandag dus. En daarom vind ik het vandaag reden genoeg voor een klein feestje op het werk, door te trakteren.
Nou ben ik die eeuwige slagroomtaarten, stroopwafelvlaaien en andere supermarkt toestanden een beetje zat en daarom had ik de vrijdagmiddag benoemd tot KTD, Karwei-Traktatie-Dag. Wat dus in hield dat ik zelf de keuken in ben gegaan om iets lekkers te bakken voor mijn collega’s op het werk.
Mijn missie: de Swedish Visiting Cake. Met een vleugje citroen, vanille-aroma en amandel-extract. Eenvoudig en snel te maken met een verassend frisse smaak.
Mochten jullie nou denken van hmm, die ziet er inderdaad lekker uit, hier onder het recept zodat jullie hem zelf ook eens kunnen maken.

Ingrediënten:
– 200 gram suiker en een beetje om te bestrooien
– geraspte schil van 1 citroen
– 2 grote eieren
– ¼ tl zout
– 1 tl vanille-extract
– ½ tl amandel-extract
– 135 g patentbloem
– 115 g boter, gesmolten en afgekoeld
– 20 g gesnipperde amandelen

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180′ C. Vet een vorm van 22 cm doorsnede in met boter.
2. Doe de suiker in een kom en voeg de citroenrasp toe en wrijf dit met je vingers door de suiker.
3. Klop de eieren er één voor één door, tot ze goed zijn opgenomen. Meng het zout en de extracten erdoor.
4. Meng met een spatel de bloem erdoor. Voeg daarna de gesmolten boter toe en roer het nogmaals goed door.
5. Doe het deeg in de vorm en maak de bovenkant glad met een spatel. Verdeel het amandelschaafsel erover en bestrooi met een beetje suiker.
6. Zet de cake in de oven en bak 25 – 30 minuten tot de bovenkant bruin is en een beetje krokant; de binnenkant moet nog een beetje vochtig zijn.
7. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Ga dan met een mes langs de rand en haal de cake eruit en laat verder op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

CAM00629

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s