kuddegedrag..

Mijn laatste week als twintiger is ingegaan..
Er echt van genoten heb ik niet, mijn week bestond uit werken, drukte en haast. En een terroristische aanslag die als een donkere schaduw over de dinsdag lag.. Zo’n laffe daad die de wereld in een keer even stil legt en een hoop onschuldige slachtoffers maakt. Het zet je weer even met beide benen op de grond, ook al gaat het normale leven gewoon verder.
Alhoewel.. Normaal? Als een mak schaapje volgde ik vandaag de kudde richting supermarkt. Normaal ben ik geen voorstander van boodschappen doen zo vlak voor de feestdagen, maar met een verjaardag in zicht had ik geen keus.. En dus sloot ik met mijn autootje maar braaf aan in de file van mensen die hun auto het liefst voor de deur van de supermarkt parkeren. Of liever bijna in de supermarkt..
Eenmaal binnen was de chaos compleet. Winkelwagentjes die kriskras door elkaar reden, vakkenvullers, graaiende mensen.. Er werd massaal ingeslagen alsof elk moment de noodtoestand kon worden uit geroepen.
Ik moest denken aan de term “plundra” van IKEA en schoot in de lach..
Niet alleen buiten vormde zich een file, ook binnen aan de kassa stond het rijen dik met mensen die zich overal druk om maakten en overal aan ergerden. Ik bekeek het tafereel van een afstandje, mijn bescheiden kratje boodschappen had ik tenslotte binnen.
Eenmaal thuis gekomen kwam ik in een oase van rust. Het grote genieten kon gaan beginnen. Mijn volgende missie voor deze week: een keuken vol heerlijk, geurende taartjes. Je bent tenslotte maar een keer per jaar jarig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s