MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 4

Het gaat hard, soms gewoon iets te hard. En daarom ook weer tijd voor een nieuwe update. Soms zou ik willen dat ik het ook iets kon afremmen, maar zo zit de natuur nu eenmaal in elkaar. Als een plantje groeit, dan groeit het. En dat gebeurd dus ook in die kweekbakjes van mij.
De laatste keer dat ik schreef vertelde ik dat ik kerstomaatjes had gezaaid, in de hoop dat deze nog uit zouden komen. Ook vertelde ik dat de watermeloenen ook al met hun kopjes boven de grond uit kwamen.
Daarna heb ik de grond nog een keer vochtig gemaakt met de plantenspuit en de boel voor een paar dagen laten rusten. Maar toch bleef ik elke keer toch even kijken bij het openen van het rolluik. Ik zag de watermeloenen en het komkommerplantje wel erg hard gaan (groeiden al tegen het dakje van mijn kweekbakje aan) en ook kwam er voorzichtig een kerstomaatje boven de grond. Tijd voor maatregelen dus.
Gisteren was het dus weer overpotdag. Gewapend met wat potjes, een schepje en een zak potgrond ging ik aan de slag. 3 van de 4 watermeloenplantjes hebben een nieuw onderkomen gevonden, nummer 4 was nog te klein.
Ook het komkommerplantje werd te groot en moest gaan verhuizen. Ik heb daar nu 3 plantjes van, zaadje nummer 4 weigert tot nu toe uit te komen.
Ook is er een 4e courgetteplantje, maar ook die mocht door zijn geringe omvang nog even blijven staan.
Door het overplanten kwamen er wel weer 4 lege plekken vrij. Deze zijn vrijwel meteen weer opgevuld met nieuwe grond en vormen nu een kweekplek voor aubergine. Deze heeft een kiemduur van 14-21 dagen, dus voorlopig valt daar weinig nieuws over te melden.
Wat wel weer een vermelding waard is, is dat er niet 1, maar 3 kerstomaatjes met hun kopje boven de grond uit komen. Het zijn maar van die sprietjes van een halve centimeter groot ofzo, maar toch.. Er zijn er al 3 uitgekomen.. Gaat dus de goede kant op!
En ook de vleestomaten en paprika’s doen het goed. Lang niet alle zaadjes zijn uitgekomen, maar een stuk of 6 plantjes van ieder staan toch wel mooi al een aantal centimeter hoog in hun eigen kweekbakje.
Verder ook maar vast ijsbergsla gezaaid, dit kon van februari tot april. Eigenlijk had ik ook rechtstreeks buiten in de volle grond kunnen zaaien, maar de grond buiten rondom de kas is nog niet klaar voor een nieuw seizoen moestuinieren. Maar zodra het mooi weer wordt, gaan we ook hier mee aan de slag!

Naamloos-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s