MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 2

Het is nu al zo’n 1,5 week geleden dat ik de eerste stappen heb ondernomen voor het nieuwe seizoen moestuinieren. Achteraf gezien had ik misschien best nog wel een weekje kunnen wachten. Of twee. Of drie..
Een week nadat ik gezaaid had kwamen de eerste courgetteplantjes al boven de grond uit. Het begon met twee, daarna kwam ook nummer drie uit nieuwsgierigheid boven de grond. Vanaf toen ging het hard.
Vooral op de dagen dat er veel zon scheen. Niet alleen de courgetteplantjes zijn gekiemd, maar er staan ook al twee komkommerplantjes in het bakje. En vanaf vandaag komt daar weer een nieuwe bij.
Vooral de courgetteplantjes hebben het moeilijk op dit moment. Ze zijn nu in een fase aangekomen dat ze te groot zijn geworden voor het kweekbakje. Ze groeien nu al tegen het deksel aan en dus worden ze morgen over gezet in nieuwe potjes.
Inmiddels is er in mijn andere kweekbak ook al nieuw leven begonnen. Weliswaar nog maar heel klein, maar er vormen zich al twee vleestomaatplantjes.
Het wachten is nog op de paprika’s en de watermeloenen. Maar die mogen van mij nog wel eventjes uit blijven. Anders heb ik hier zo mijn huis vol staan met groenteplantjes die nog geen kant op kunnen.

Wordt vervolgd..

MMM2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s