MMM: Marloes’ Moestuin Meldingen deel 1

Vorige week besloot ik eens over een heel andere kant van mij te bloggen. Ik schreef toen over mijn fascinatie voor plantjes. Inmiddels kan ik jullie alweer vertellen dat na een week de eerste plantjes zijn gaan kiemen! Namelijk de courgettes. Drie van de vier zaadjes zijn nu al uitgekomen. Ze zijn nog klein en komen nog maar net met hun kopjes boven de grond uit, maar de eerste tekenen van nieuw leven in mijn kweekbakjes is geboren.
Nou moet ik wel zeggen dat ze hier de ideale omstandigheden hebben om te kunnen kiemen. Vochtige grond, op de vensterbank voor het raam in het zonnetje..
Ik had het kweekbakje in drie rijtjes opgesplitst. Rij een bestaat uit watermeloen, rij twee uit komkommer en rij drie dus uit courgette. Courgette is al gaan kiemen, de andere twee laten nog even op zich wachten.
Mijn andere kweekbakje die op de andere vensterbank voor het raam staat vertoont ook nog geen tekenen van enig leven. Daarin moeten uiteindelijk paprika’s en vleestomaten gaan groeien.
Dus nou gewoon rustig afwachten tot de rest ook met hun kopjes boven de grond uit gaan komen. Zo heel veel kan ik nu toch nog niet doen want het is pas februari. De meeste groente die ik wil zaaien kan in mei meteen de volle grond in. Afwachten dus.. Tot de volgende moestuinblog.

MMM 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s