A brand new season of superfood!

Vandaag gooi ik het eens over een heel andere boeg. Vandaag wil ik het met jullie gaan hebben over moestuinieren. Want zoals ik al eerder schreef op mijn blog (onder het kopje me, myself & I) vind ik het leuk om te moestuinieren.
Ik heb een fascinatie voor plantjes. Eigenlijk van kleins af aan al. Ik ben er zo’n beetje mee opgegroeid. Zoiets van de 3e generatie groene vingers. Opa-mama-Marloes. Het zit volgens mij in de genen..
Mijn opa heeft altijd al een moestuin gehad. En die was groot. Naja, als klein meisje vond ik dat er behoorlijk veel kon groeien.. Boontjes, erwtjes, peultjes, sla, worteltjes, noem maar op.. Mijn opa en ik waren altijd de dikste maatjes en het was dus ook vanzelfsprekend dat ik elke vrije minuut dat ik bij mijn opa en oma op visite kwam bij opa op het land te vinden was.
Ik hielp opa mee met boontjes plukken, we zaaiden samen voor nieuwe plantjes (hij maakte de kuiltjes, ik mocht het zaad erin laten vallen) en gingen samen plantjes halen bij de kweker. Ondertussen vroeg ik honderd uit en opa gaf overal netjes antwoord op. Hij waardeerde mijn enthousiasme. En als hij dan nog zaadjes over had vouwde hij voor mij een klein envelopje en mocht ik thuis zelf proberen om er plantjes uit te kweken. Daar begon het allemaal mee..
Zelfs toen opa geen moestuin meer had ben ik thuis door gegaan. Wat was opa trots bij het zien van de foto’s en als ik vertelde wanneer ik de eerste boontjes of bloemkool geoogst had. Nu is opa er niet meer, maar ik moestuinier nog steeds. Elk jaar weer vind ik het fantastisch om te zien hoe uit een zaadje een krop sla kan komen. Of hoe een boon een hele plant vol bonen kan worden.. Dat noem ik pas superfood!
Zelfs nu ik op een appartement woon zonder natuurlijke buitenruimte kan ik het nog steeds niet laten. Elk jaar in februari begint het weer te kriebelen. De bakjes komen weer tevoorschijn, het zaad wordt na gekeken.. Want voor kweekbakjes op de vensterbank is er altijd plek in mijn huisje. En dus staan er sinds vandaag weer bakjes vol courgettes, vleestomaten, komkommers, paprika’s en watermeloen te wachten om te mogen kiemen. En als ze groot genoeg zijn? Dan heb ik bij “mijn 2e mama” (een heel goede vriendin van mijn ouders) samen met mama een heerlijk stukje grond en een kas voor al mijn superfood! Wat zou opa trots geweest zijn..

Kweekbakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s