Ik zeg alaaf, oje oje oja!

Hello, welcome back to the normal life..
De afgelopen dagen woonde ik niet in Groesbeek of in de gemeente Berg & Dal.. Nee, de afgelopen dagen woonde ik even in “Het Keulen van Gelderland”. De afgelopen dagen stonden namelijk in het teken van carnaval.
Je hoeft dus geen Brabander of Limburger te zijn om te weten wat carnaval is. Bij menig Groesbeker staat deze datum al lang van te voren rood omcirkeld op de kalender, vaak al van jongs af aan met de paplepel er in gegoten.
Het zou haast onderdeel van een inburgeringscursus kunnen zijn.. Leer de taal, ken je schlagers en vier het mee. Je ontkomt er niet aan, tenzij je een week onder de dekens in bed blijft liggen of een last minute boekt naar een warm en zonnig oord.
Hoewel het feest hier officieel op vrijdag losbarst, is en blijft de zondag toch dé dag met de grote optocht door de straten van het centrum van Groesbeek en kennen wij vele festiviteiten in aanloop naar carnaval toe.
Ons dorp met zijn eigen dialect kent vele carnavalsverenigingen, niet alleen loopgroepen en wagenbouwers, maar ook zangtalenten die ons elk jaar weer van de beste schlagers voor zien.
Ook ik dompel mij elk jaar onder in dit volksfeest. Traditiegetrouw ga ik elk jaar met mijn zus op stap, iets wat al vroeg in de puberteit is ontstaan. Vierden we vroeger nog carnaval in de tuinzaal bij de Linde, tegenwoordig zijn we net als de rest van Groesbeek te vinden in de grote feesttent midden in het centrum. Het is de plek waar iedereen samen komt. De sfeer is er goed, het bier vloeit er rijkelijk en de schlagers klinken luid uit de speakers.
Het zijn die paar dagen per jaar dat het weekend niet twee, maar vier dagen duurt. Iedereen geniet en ik geniet mee. Er heerst een lang leve de lol sfeertje en voor even is iedereen vrienden met elkaar. Het zijn die paar dagen per jaar waar ik met plezier op terug kijk, maar ook wel met gemengde gevoelens omdat het na een paar dagen vol gezelligheid ineens weer voorbij is. Back tot he normal life..
Maar niet voor lang.. Want als Groesbeker kun je zeggen, gelukkig hebben we halfvasten nog!

12650897_1019120278149808_7647298631569214777_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s