Happy birthday mom!

Happy birthday to a special person who I can call “mom”

In het Engels klinkt zo’n zin best wel sjiek. Vandaag is het dan zo ver. Mijn moeder is jarig. Nou is dat op zich nog niet zo heel bijzonder, want vroeg of laat zijn we allemaal wel een keer jarig. Maar het is wel een mooie aangelegenheid om eens een blog aan mijn moeder te wijden. Want vandaag verdient ze het om in het zonnetje gezet te worden. En daarom krijgen we speciaal vandaag ook het beste weer van de hele week! Op het programma: een zonovergoten dag zonder regen of wind. Precies zoals het hoort op een verjaardag.
Ik draai me om en ga op mijn rug liggen. Ik staar na het plafond en luister naar de auto’s die voorbij rijden. Mijn bed ligt nog zo lekker dat ik nog geen zin heb om op te staan. Ik denk aan mijn moeder. Wat maakt haar eigenlijk zo speciaal?
Ik heb bewondering voor haar. Voor wat ze allemaal al heeft mee gemaakt, voor hoe ze jarenlang voor haar ouders zorgde, hoe ze iedereen steunt in moeilijke tijden, dat ze altijd voor alles en iedereen klaar staat, dat ze haar eigen dromen voor ons op zij zette, maar dat ze mij nu steunt in het najagen van mijn dromen..
We lijken op elkaar. We zijn allebei van die gevoelige, sociale mensen. We houden allebei van tuinieren en wandelen en vooral bij dat laatste kunnen we goede gesprekken voeren. Mijn moeder is een luisterend oor. Zelfs mijn diepste angsten en gevoelens kan ik bij haar kwijt en ze weet me dan altijd weer gerust te stellen.
We kunnen samen huilen, maar ook ontzettend lachen. Ze is de persoon die mij op mijn eigen benen heeft leren staan en ik heb haar op mijn beurt een beetje liefde voor Zweden mee gegeven, hoewel Frankrijk nog altijd haar nummer 1 blijft.
Mijn moeder is een bijzondere vrouw en bijzondere mensen verdienen een mooi verjaardagscadeau. Maar laat ik nou net dit jaar voor het eerst sinds jaren inspiratieloos te zijn geweest.. Voor het eerst.. Had ik voorgaande jaren mijn cadeau vaak al in december klaar, nu was het al 25 januari en ik wist niks. Zelfs niet om met een aantal euro’s op zak naar de winkel te stappen.
En dus ging ik het internet maar op voor inspiratie. En daar zag ik de leukste DIY (Do It Yourself) staan, precies wat mijn moeder goed kan gebruiken want zij is gek op moestuinieren. Wat ik nodig had waren een aantal lege flessen, stenen potjes, wat decoratie en een mooi houten bakje/dienblaadje. En het eindresultaat? Mama’s Mini Moestuin, een plek waar ze zelf haar groenten of kruiden in kan zaaien en waar het onder de flessen lekker kan groeien.
Zo zie je maar weer, een verjaardagscadeau hoeft niet altijd duur te zijn, als het maar met liefde gemaakt is. En mijn verjaardagscadeau? 100% homemade with love!

12552733_10208493724290473_6427737271027004484_n

2 gedachtes over “Happy birthday mom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s