Hallo voorjaar, je bent te vroeg!

Vandaag heb ik afscheid moeten nemen. Afscheid van de winter. Het klimaat lijkt helemaal van slag. Konden we vorige week nog genieten van de winter, zo komt vandaag de temperatuur alweer in de dubbele cijfers terecht. Het is midden winter, 25 januari. De lucht is blauw, de zon schijnt en het is of wordt +11 buiten.
Het lijkt wel voorjaar. Alhoewel het bij mij nog niet echt begint te kriebelen.. Ik zit nog steeds in de fase van winterkost, warme chocomel en ’s avonds met een dekentje op de bank voor een goede film of serie. Winter hoort drie maanden te duren. Voorjaar hoort het te zijn op mijn verjaardag en die is pas in maart.
Als groot fan van koning winter heb je hier in Nederland eigenlijk weinig te zoeken. Je mag blij zijn als hij even langs komt om gedag te zeggen. Zoiets als Sinterklaas. Hij komt even naar Nederland, maar verdwijnt daarna ook weer net zo snel als sneeuw voor de zon. Zoals Sinterklaas verdreven wordt door de kerst, zo wordt de winter verdreven door het voorjaarsgevoel. Ik vind het niet eerlijk.
Ik bedenk me welke jas ik straks eens aan doe op de fiets. Dikke winterjas mag vandaag thuis blijven. De auto ook. Vandaag even geen Zweedse les, maar een dagje werken omdat er zieke collega’s zijn. Avonddienst tot 21.00.. Dat is lang geleden op een maandag, maar ook wel weer leuk. Even weer wat extra verdienen. Kan ik dan misschien toch nog een keer de winter opzoeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s