Badminton & co.

Vandaag was het zondag, sportdag. Het weer buiten nodigde vandaag niet echt uit om er op uit te trekken, dus de MTB en wandelschoenen bleven vandaag thuis.
Vandaag gooide ik het over een heel andere boeg. Vandaag stond er namelijk badminton op het programma, een sport die ik al bijna 19 jaar met veel plezier beoefen.
Een aantal weken terug was ik namelijk gevraagd of ik kon invallen bij een van de senioren mixteams 3e klasse in de competitie.. Dat leek mij wel wat, alhoewel ik er weinig vertrouwen in had. Ik bedoel, ik speel al jaren recreatief badminton nadat ik competitie heb gespeeld bij de jeugd en een jaar (zonder competitie) heb mee getraind met de senioren. Hoewel ik zelf al jaren single ben, is het in badmintontermen niet mijn sterkste kant. Nooit geweest ook trouwens. Maar dat mocht de pret niet drukken. Om het team bij te staan besloot ik ja te zeggen zodat de laatste wedstrijden van de competitie alsnog van start konden gaan.
Het was geen kwestie van winnen of verliezen, meedoen was veel belangrijker. En ik vond het wel fijn dat ik er een keer deel van uit mocht maken. Je word er tenslotte nooit dommer van na al die jaren.
Op het programma stond Mariken, een club uit Nijmegen die speelt in een voor mij iets te moderne sporthal in Lent. De zaal was overvol en de verlichting was niet echt prettig om bij te spelen, om over de resultaten maar te zwijgen. Ik ga mezelf hier nu niet beter voordoen dan dat ik was.. Het werden drie wedstrijden voor mij. Een single, een dubbel en een mix.
Ondanks dat het niet mijn beste dag was, was het leuk. Zodra ik een racket in mijn handen heb vind ik het al leuk, of ik nu win of verlies. Elke woensdagavond sta ik bij ons hier in de sporthal met een racket in mijn handen. Het voelt goed om je verstand even op 0 te zetten en de boel van je af te meppen. Zelfs na al die jaren blijft het leuk.
Eenmaal thuis gekomen schakelde ik mezelf weer lekker om in de zondag modus. Lui op de bank. Om vervolgens deze sportieve dag af te sluiten voor de tv met Mama Mia. Heerlijk meezingen met de liedjes van ABBA. Ondanks dat ik hem al een keer gezien had blijft het leuk.
En ook al ging niet alles volgens plan vandaag, ik ga moe, maar voldaan mijn bedje in. En als ik nog een keer zou mogen spelen, dan zou ik zo ja zeggen. In de hoop dat ik de volgende keer toch iets meer aan de winnende kant sta..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s