Blue Monday, hoe smurf jij je vandaag?

Hallo mensen, vandaag het is Blue Monday!
Terwijl half Nederland het liefst met de dekens over zijn hoofd in bed blijft liggen, sta ik goed gehumeurd naast mijn bed. Naar buiten kijkend zie ik een strakblauwe hemel en ook de zon laat zich weer van zijn beste kant zien.
Om deze dag toch nog wat extra kracht bij te zetten trek ik iets blauws aan. Dat is toch de bedoeling van Blue Monday? Blue Monday, blauwe maandag? Nee dus.. Vieren we dan een dag ter ere van Pino, koekiemonster of die grappige kleine blauwe mannetjes uit Smurfenland? Nee, ook niet.. Nee, op Blue Monday hoor je chagrijnig te zijn, depressief en bovenal treurig.
Er is zelfs iemand geweest die op een blauwe maandag een formule heeft bedacht (wetenschappelijk bewezen!!) om te bereken dat het vandaag de meest deprimerende dag van het jaar zou moeten zijn. Dan komen mensen er achter dat de goede voornemens mislukt zijn (hè jammer, na 2 weken is die 10 kilo er nog niet af of het pakje sigaretten was nog niet leeg) en dat de vakantie nog mijlenver weg is.. Maar niet voor mij. Want het mag vandaag dan wel Blue Monday zijn, vandaag over precies 4 maanden ga ik al lekker op vakantie! Weer terug naar Zweden!
Terwijl half Nederland nog loopt te shagrijnen stap ik vrolijk door deze dag. Niks geen depressie, ochtendhumeur of een hoop treurigheid voor mij. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en ik voel me goed.
En in de hoop dat ik deze geweldige blauwe dag een beetje draaglijk kan maken voor mijn medemens deel ik hieronder de quote van de dag.. Want voor je het weet is het alweer dinsdag!

blue-monday-quote

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s