Hoofdstuk 7, 2016

Zo, de eerste week van 2016 is een feit. Het was een goede week, voor mij persoonlijk dan. Als alle weken van dit jaar nou zo blijven dan wordt het een goed jaar, al zeg ik het zelf. Een heel goed jaar..
Het is alweer het 7e hoofdstuk van mijn spreekwoordelijke boek en tot nu toe is het leuk. Maar ja, ik weet natuurlijk nooit welk genre mijn “boek” gaat krijgen. Wordt dit jaar een drama, een groot avontuur of misschien wel een romantische komedie? Ik kan niet in de toekomst kijken en weet ook niet wat er op mijn pad komt, maar ik zal het jullie ongetwijfeld melden.
Maar zoals ik al eerder zei, de eerste week was leuk. En rustig. Dieptepunten waren er niet, wel wat kleine hoogtepunten..
Het begon allemaal met het ontkersten van mijn huis. Fresh het nieuwe jaar in en daar kon ik een kerstboom niet meer bij gebruiken. Wel heerlijk zo’n opgeruimd huis.
Daarna had ik na twee weken vakantie de eerste taalles van 2016 erop zitten. Het gaat steeds beter, ik kan mijn nieuwe Pippi Langkous boek al lezen en begrijpen en ik heb weer een Zweeds tijdschrift er bij om te lezen.
Ook kan ik tellen! Nou kan (bijna) iedereen tellen, maar ik kan het in het Zweeds. Ik kon al tot 15 tellen en ik kende ook de tientallen al uit mijn hoofd, maar sinds deze week kan ik nu van 1 tot 100 tellen in het Zweeds. Voor mij persoonlijk, als getallenleek een hele stap vooruit.
Verder ook het nodige gefoeterd op Stena Line, de veerboot die verbinding heeft met Zweden. Zowat elke dag werden de prijzen om hoog geschroefd totdat het gewoon niet meer leuk werd. Gelukkig heb ik voor een schappelijke betaalbare prijs een ticket weten te bemachtigen want ook dit jaar staat Zweden weer in de planning. En ik kijk er nu al naar uit. Want het blijft stiekem toch een beetje mijn 2e thuis..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s