Trowback Thursday of forwards Friday?

Ik open een boek, de pagina’s zijn leeg.. Ik ga proberen om er zelf wat woorden op te zetten. Het boek heet “nieuwe kansen” en haar eerste hoofdstuk heet nieuwjaarsdag. Morgen is de eerste lege pagina van het 366 pagina’s tellende boek en de schrijfster er van dat ben ik.

Morgen begint een nieuw jaar.. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.. Tijd om alle ellende van het afgelopen jaar achter je te laten, om de deur dicht te trekken en weer een nieuwe te openen.. De wereld lacht je tegenmoet. Ik stap in het jaar 2016. Ik heb plannen, ik heb dromen.. Ik heb wensen, ik heb een bucketlist..

Ik denk terug aan het afgelopen jaar.. Het was een raar jaar. Met ups en downs. Ik heb bergen beklommen en dalen gedeeld. Het was het jaar waarin ik om privé redenen niet lekker in mijn vel zat, het was het jaar waarin ik ging verhuizen, waarin ik mama eindelijk kennis kon laten maken Dalarna, Zwedens meest traditionele provincie waar Linus en Sofhie wonen. Het jaar waarin ik na 1,5 jaar Aino weer heb gezien, een heel goede Zweedse vriendin van mij, die eigenlijk voelt als een soort Zweedse moeder. Het was het jaar waarin ik ben gestart met mijn taalcursus Zweeds. Het jaar waarin ik met Esmee naar de Amstel Gold Race ben geweest, maar ook het jaar waarin de Tour de France startte in Utrecht en waar ik een heel weekend lang getuige van mocht zijn..
Maar het was ook het jaar waarin ik me de nodige zorgen heb gemaakt en waarin het op het einde even niet zo goed ging met papa.. Het jaar waarin een goede vriend van mij een ernstig auto ongeluk kreeg, maar waar hij godzijdank nu van kan en mag revalideren. Het zijn maar van die kleine dingetjes, die je wel weer even met beide benen op de grond zetten. Het doet je beseffen dat het ook heel anders kan lopen en in de ergste gevallen zomaar op eens afgelopen kan zijn.

En daarom moeten we in 2016 gewoon dubbel zo hard genieten. Met alle ellende in de wereld mogen we blij en dankbaar zijn dat we er nog zijn. Het afgelopen jaar zijn er genoeg onnodige slachtoffers gevallen in de wereld.. 2016 wordt gewoon het jaar van het grote genieten!

2016.. Plannen, dromen, wensen, een bucketlist.. Ik heb het allemaal.. Maar geen goede voornemens, daar doe ik niet aan.. Een goed voornemen kan je elke dag maken, of het nu januari is of april.
Maar ik zou mezelf wel graag een onbezorgd jaar willen toewensen. Waarin hopelijk een hoop van mijn dromen uit mogen komen. In 2016 wil ik weer terug naar Zweden. Ik wil nog beter Zweeds kunnen spreken en lekker kunnen sparen. Voor de toekomst. Want die nummer 1 van mijn bucketlist wil ik zeker nog wel een keer af kunnen vinken: de Noordkaap..

Rest mijn deze avond nog een ding om te zeggen. Geniet van de laatste uurtjes in 2015 en Bruce the moose ziet jullie graag weer terug in 2016.

Gelukkig nieuwjaar
Gott nytt år

personalised-diary---366-days_a

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s