Tweedehands geluk..

Hebben jullie dat wel eens? Dat je iets tegen komt en dan denkt van wauw! Dat je het eigenlijk toch wel graag wilt hebben en dan koopt omdat je bang bent dat je er anders later spijt van krijgt? Ik koop eigenlijk zelden iets, maar nu kon ik het echt niet laten staan..

Vorige maand liep ik bij de kringloopwinkel. Het is dat mama er even heen wilde en mij mee vroeg, anders was ik er waarschijnlijk niet eens gekomen. Nou is onze kringloopwinkel vrij groot en achteraan de plek waar ik dan vaak het eerste naar toe ga: meubels. En daar stond hij dan.. Een gitzwart kastje met twee porseleinen witte knopjes erop. Niet eens zo opvallend. Als je er niet echt op lette zou je er zo voorbij gelopen zijn. Maar ik zag hem staan.
Ik keek naar het kastje en daarna naar mama. We dachten op dat moment allebei het zelfde.. Hoe zou zoiets staan in een Scandinavisch interieur? Want zo’n kastje was het. Met een deurtje erin en een laatje er boven. En zo’n bovenblad dat uit drie delen bestaat en ook nog een beetje uitstak. En met zijkanten waarvan het middenstuk dunner is dan de rest..
Ik keek nog een keer naar het kastje en dacht aan alle blikken verf die bij mij thuis staan. Hallo mooi, “nieuw” kastje. Voor een schijntje op de kop getikt op de kringloop. Als ze er het dubbele voor hadden gevraagd was het nog een koopje geweest. Als ik zie wat ze voor zulke kastjes vragen in webwinkels met Zweedse meubeltjes… Poe hé!

Vandaag was het dan zo ver. Op de valreep de laatste uitdaging van 2015. Vandaag was het DIY (do it yourself) dag. Heerlijk om van iets ouds iets nieuws te kunnen maken. Ik vind het leuk om oude meubeltjes op te knappen en her te gebruiken. Tijd dus om mijn kastje eens flink onderhanden te nemen. Een flinke klus, dat wel. Welke gitzwarte verf er gebruikt is weet ik niet, maar ik heb er op een gegeven moment maar een beitel bij gepakt om de dikke lagen verf er mee af te krabben. Van grondverf hadden ze ook nog nooit gehoord, na het verwijderen van de zwarte verf kwam het kale hout tevoorschijn.
Nou is goede voorbereiding het halve werk en dus bestond mijn halve dag al uit schuren, ontvetten en gronden. Maar het eindresultaat mag er wezen! Van gitzwarte hoogglans naar early dew, een groengrijze tint uit de Flexa collectie. Ik had van deze kleur nog een restant in muurverf staan en door het gebruik van muurverf op mijn kastje heeft deze nou een mooie krijtmatte authentieke uitstraling gekregen.
Morgen als alles goed droog en aangehard is komen er nieuwe knopjes op en kan ik ook het deurtje er weer aanschroeven. Voor het echte eindresultaat moeten jullie dus nog even wachten, maar ik heb er in ieder geval al wel vast een plekje voor vrij gemaakt in de woonkamer!

Kastje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s