“Goede voornemens”

Het is eind december, over een paar dagen begint januari. Ik heb net de post uit de brievenbus gehaald.. Wat krantjes, maar voornamelijk reclamefolders..
Om onze goede voornemens voor het nieuwe jaar nog wat extra kracht bij te zetten gooien ze alle fitnessapparatuur en afslankboeken in de actie.. Nederland kan weer massaal aan het Montignaccen, Sonja Bakkeren en Weight Watchers.
Want ja, januari staat weer voor de deur. De maand van de “goede voornemens”. De maand waarin iedereen besluit om toch maar eens even die ene kilo kwijt te raken. In april of oktober kan dat namelijk niet. Nee, zoiets moet je besluiten in januari.
Met de feestdagen werd er massaal gegeten. Karren vol boodschappen alsof er voor een heel weeshuis gekookt moest gaan worden. Lange rijen bij de kassa’s, er werd massaal ingeslagen en gehamsterd terwijl je 2e en 3e kerstdag gewoon weer in de supermarkt terecht kon.
Schappen vol met kerststollen, koekjes en chocolaatjes.. Mierenzoete toetjes in de vriezer, kant en klaar eten omdat we met kerst toch echt geen zin hebben om uren in de keuken te gaan staan. Want zeg nou zelf, daar is kerst toch helemaal niet voor bedoeld?
En nu? Nu spelen de winkeliers handig in op het gedrag van de consument. Afvallen, dat willen we.. Massaal met z’n allen. De sportscholen bieden het ene abonnement na de andere aan, de folders staan massaal vol light producten, fitnessapparaten en dieetboeken. Gewoon omdat het zo ingeprent zit in onze cultuur.
Maar eet de volgende keer gewoon eens wat minder, geniet met mate en ga eens naar buiten voor een lekkere wandeling in plaats van drie dagen binnen zitten voor de tv. Dan zal je zien dat je die spullen helemaal niet nodig hebt. Want wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s