Hai Pippi Langkous

Troosteloos weer buiten. Als ik uit het raam kijk zie ik alleen maar bewolking. De zon is ver te zoeken en de regen doet zijn best om niet naar beneden te vallen.
Heerlijk weer dus om lekker een middag film te kijken. Heerlijk languit op de bank..
En hoe kan dat nou beter op deze 1e kerstdag dan met de kerstfilm van Pippi Langkous?

astridsjul_pippi

Ik ben fan van haar.. Vroeger toen ik klein was, was ze al mijn grote voorbeeld.. Want zeg nou zelf, wie wilde er nou niet het sterkste meisje ter wereld zijn, zo dapper en voor niemand bang? Wie wilde er als klein meisje nou geen paard als huisdier, een aapje en wonen in zo’n grote villa? Zoveel lol maken en elke keer weer nieuwe avonturen beleven? Ik ken zelfs al haar voornamen (en dat zijn er een hoop!) uit mijn hoofd. Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.

Soms als ik even niet zo lekker in mijn vel zit dan moet ik wel eens aan haar denken. Het is een oersterk meisje met een hartje van goud die voor iedereen zorgt, maar die ook een grote mond heeft en precies doet waar ze zelf zin in heeft. In sommige opzichten lijk ik wel op haar, maar soms zou ik wel willen dat de Pippi in mij wat vaker naar boven kwam.. Dat zou het leven een stuk minder saai maken..

Want richt je wereld in naar je eigen zin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s