Min önskelista..

Kära Tomte,

Jag vill skicka min önskelista, men jag skriver inte så bra på svenska.
Jag hoppas att ni kan förstå nederländska eftersom det föreskriver mig mycket enklare. Nästa år kommer jag att skriva på svenska!

Zo beste man, jij als internationale grootheid moet vast wel een talenknobbel hebben en van alle markten thuis zijn. Je vind het dus vast niet erg als ik in het Nederlands ga schrijven. Mijn Zweeds is namelijk nog niet zo ver ontwikkeld dat ik een heel wensenlijstje (önskelista) in jouw taal zomaar even uit mijn mouw kan schudden.

Ik had nog wel wat wensen, maar je zult het nu op kerstavond vast wel veel te druk hebben om al die kinderen in Zweden te voorzien van hun julklapp (kerstcadeautje). Ik wilde eigenlijk nog een mini deegrollertje en Zweedse uitsteekvormpjes voor koekjes, maar eigenlijk heb ik het beste cadeau van dit jaar al gehad.
Vrienden uit Zweden hebben mij namelijk een cadeautje gestuurd vanuit Zweden. Gisteravond lag het in de brievenbus. De verpakking was eigenlijk al te mooi om open te maken. Maar toch maar gedaan en je weet niet half hoe blij ik ben, Tomte. In het cadeaupapier zat namelijk het kerstboek van Pippi Långstrump. En ik kan het lezen ook!! Daarom ben ik Linus en Sophie ook eeuwig dankbaar voor dit boek, dat snap je natuurlijk wel. Tack så mycket.

Maar Tomte, wat ik je eigenlijk wilde vragen.. Als je geen tijd meer hebt voor een lastminute julklapp, kan ik je dan nog wel om een gunst vragen? Kan je dan zorgen dat het met papa goed blijft gaan? Dan wens ik voor hem een hoop goede gezondheid. En dat het voor ons allemaal een beter jaar gaat worden dan dit jaar..
Daar kan jij wel voor zorgen toch? Dan kom ik je volgend jaar opzoeken als ik in Mora ben. Beloofd!

Med vänliga hälsningar,
Marloes

Julklapp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s