De geur van een Zweedse kerst..

Zoals sommige van jullie misschien al weten vind ik het leuk om te bakken. Bijna elke gelegenheid grijp ik aan om de keuken in te duiken en om er weer met iets lekkers uit te komen. Sinterklaas, Lucia..
Zeker nu de donkere dagen voor kerst er aan zitten te komen vind ik het heerlijk om mijn huis te vullen met de geur van vers gebakken koekjes en specerijen. En hoe kan je dat dan beter in stijl doen dan met Zweedse pepparkakor? Een goede manier om de geur van een typische Zweedse kerst in huis te halen.
De Zweedse pepparkakor zijn echte kerstkoekjes. Vroeger werden deze koekjes vooral in de kersttijd in Zweden gegeten, maar tegenwoordig vind je ze het hele jaar door. Maak deze koekjes in de vorm van een dier of popje of maak er een gat in en hang ze in de kerstboom.

1441796409

Recept voor pepparkakor

Ingrediënten:
250 gram boter
450 gram bloem
300 gram suiker
1 ei
1 eetlepel rietsuikerstroop
4 eetlepels sinaasappelsap
2 theelepels sinaasappelrasp
2 theelepels baksoda
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kruidnagelpoeder

1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten met bakpapier beleggen.
2. In een grote kom boter en suiker romig kloppen. Daarna het ei, de rietsuikerstroop, sinaasappelsap en sinaasappelrasp er door roeren.
3. De bloem, baksoda, kaneel, gember en kruidnagelpoeder in de kom zeven en het geheel tot een goed gemengd deeg kneden.
4. Het deeg uit rollen tot 0,25cm en er figuurtjes uitsteken. Deze leg je op de bakplaat en bak je 8-10 minuutjes.

IMG-20151222-WA0037[1]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s